Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-coureur staat op tegen nieuwe FIA-regels: "Waarom willen ze ons beheersen?"

Na een verbod van de FIA op het tonen van 'politieke, religieuze en persoonlijke verklaringen' door F1-coureurs - tenzij goedgekeurd door het bestuursorgaan - heeft Valtteri Bottas zijn mening gegeven over de maatregel.

Valtteri Bottas heeft zijn bezorgdheid geuit over het verbod van de FIA op het uiten van politieke, religieuze en persoonlijke statements' door F1-coureurs, tenzij goedgekeurd door het bestuursorgaan. In december werd bekend dat een bijgewerkte International Sporting Code - die op 1 januari 2023 in werking trad - een nieuwe regel bevatte met de tekst: "Politieke, religieuze of persoonlijke statements of opmerkingen zijn in strijd met het neutraliteitsprincipe van de FIA'. De FIA blijft haar eigen statuten promoten, die discriminatie van iedereen verbieden op basis van 'ras, huidskleur, geslacht, seksuele geaardheid, etnische of sociale afkomst, taal, godsdienst, filosofische of politieke overtuiging, gezinssituatie of handicap'.

Bottas over verbod op politieke uitspraken

Coureurs als Lewis Hamilton en Sebastian Vettel hebben de afgelopen jaren politieke gebaren gemaakt, en Bottas is van mening dat dergelijke uitspraken positief zijn geweest. "Persoonlijk hou ik niet van politiek", vertelde Bottas - die onlangs deelnam aan de 2023 Race of Champions - aan de Zweedse krant Expressen . "Ik doe graag waar ik van hou, namelijk racen, maar politiek is tegelijkertijd onderdeel van de huidige maatschappij. Ik denk dat de Formule 1 er goed aan heeft gedaan om aandacht te besteden aan sommige van dit soort kwesties en veel coureurs hebben hun stem verheven, waaronder Sebastian." "Ik begrijp niet waarom ze ons willen beheersen. Ik denk dat we het recht moeten hebben om te praten over wat we willen. Dat is hoe ik het zie, maar we zullen zien wat er gebeurt."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024