Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

F1-fans komen met merkwaardig oordeel over toekomst Newey

De kogel is door de kerk: topontwerper Adrian Newey zal Red Bull Racing in het eerste kwartaal van 2025 verlaten. Het meesterbrein zit op dit moment nog zonder nieuwe uitdaging, maar de Nederlandse F1-fans hebben wel een idee waar zijn toekomst ligt.

Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De geruchten hingen al langere tijd in de lucht, maar vlak voor de aanvang van de Grand Prix van Miami kwam het nieuws dan toch naar buiten. Adrian Newey en Red Bull Racing gaan in het eerste kwartaal van 2025 uit elkaar. Het meesterbrein achter de bolides van het Oostenrijkse team trekt de deur achter zich dicht en gaat 'nieuwe uitdagingen voor zichzelf zoeken'. Red Bull heeft een aantal hectische maanden achter de rug en het vertrek van Newey kan mogelijk grote gevolgen hebben voor het team.

Het vertrek bij Red Bull opent deuren voor de 65-jarige Brit, maar het is nog niet duidelijk waar zijn toekomst ligt. Zo worden Aston Martin, Ferrari en Mercedes genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers van Newey, maar de vraag blijft vooralsnog bij welk team Newey in de toekomst zal gaan werken.

Het antwoord op die vraag zal waarschijnlijk nog wel even op zich laten wachten. De Nederlandse Formule 1-fans lieten zich echter duidelijk horen in een poll van RacingNews365 over waar de toekomst van Newey ligt. Opvallend genoeg zijn de meningen verdeeld over de toekomstige werkgever van de topontwerper.

Aston Martin staat met een kleine voorsprong bovenaan, maar Ferrari en Mercedes zitten de Britse renstal op de hielen. Toch is er maar één optie die een ruime meerderheid van de 3000 stemmers kreeg en dat was de optie 'pensioen'. 41% van de stemmers is van mening dat Newey beter van zijn pensioen kan gaan genieten na zijn rijke F1-carrière.

Bekijk hieronder de volledige uitslag!

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'