Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-fans vellen opvallend oordeel over titelfavorieten Verstappen en Norris

62 punten. Dat scheidt Max Verstappen en Lando Norris nog in de strijd om de wereldtitel bij de coureurs in de Formule 1. De Nederlandse F1-fans wijzen, met nog acht GP's en drie sprintraces te gaan, een verrassende favoriet aan...

Verstappen Norris Race Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

"Op dit moment zijn beide kampioenschappen niet realistisch." Het was de even harde maar realistische conclusie van Max Verstappen na de GP van Italië op Monza. Verstappen was net als zesde gefinisht, achter de twee Ferrari's, twee McLarens en de Mercedes van Lewis Hamilton. Het is zeker niet de positie waar de Nederlander de afgelopen jaren gewend is om te finishen.

Toen de coureurs aan de welverdiende zomerstop begonnen, had Verstappen nog een voorsprong van 78 punten op zijn naaste belager Lando Norris in de strijd om het rijderskampioenschap. Die marge is twee races later al geslonken tot 62 punten. Geluk bij een ongeluk is het feit dat Norris niet optimaal wist te profiteren van de baaldag van Verstappen en Red Bull in Italië.

Na de race op the Temple of Speed legde RacingNews365 aan de fans voor wie de grote titelfavoriet is: Max Verstappen of Lando Norris. Opvallend genoeg zijn de bijna 2500 Nederlandse stemmers op de hand van de McLaren-coureur. Ze zien dus duidelijk in het het geen gemakkelijk karwei wordt voor Verstappen om de titel binnen te halen, ook al is de marge qua punten vrij ruim. Een kleine 54 procent stemt namelijk voor Norris als de grote favoriet, tegenover ruim 46 procent die voor Verstappen kiest.

Bekijk hieronder de volledige uitslag! (tekst loopt verder)

Twee titels?

De stemming onder het Nederlandse volk wordt bevestigd in een andere poll van deze website. Bijna zes op de tien stemmers zijn het namelijk eens met de stelling dat Verstappen en Red Bull beide titels in de Formule 1 gaan verliezen. Daardoor zou McLaren voor het eerst sinds 2008 een rijderstitel pakken en voor het eerst sinds 1998 een constructeurskampioenschap.

Maar niet iedereen verwacht dat het team uit Woking met alle prijzen gaat lopen. Ruim 38 procent ziet Verstappen nog wel de rijderstitel winnen, maar dan gaat de constructeurstitel toch richting McLaren. Twee procent van de stemmers ziet Red Bull zelfs beide titels pakken aan het einde van het seizoen. Om dat voor elkaar te krijgen, lijkt er toch nog flink wat te moeten veranderen bij de Oostenrijkse renstal.

Bekijk hieronder de volledige uitslag!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld