Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Valtteri Bottas

"Dan is het bij Mercedes game over voor Valtteri Bottas"

Valtteri Bottas of George Russell, wie wordt naast Lewis Hamilton de tweede coureur bij Mercedes volgend jaar? De beslissing moet ergens komende tijd gaan vallen, maar er is één scenario dat volgens een collega-autocoureur in zijn thuisland nu al game over betekent voor de Finse coureur.

Valtteri Bottas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Nu de belangrijkste vraag over de contractverlening van Lewis Hamilton is beantwoord, kan Mercedes zich bezig gaan houden met het invullen van het tweede stoeltje. Dé vraag op iedereens lippen is of Valtteri Bottas door mag blijven gaan als secondant van de wereldkampioen of dat George Russell eindelijk echt zijn kans krijgt om te shinen in de Mercedes?

In het Finse tv-programma MTV Urheilu wordt gespeculeerd over de mogelijke scenario's die wel of niet kunnen leiden tot contractverlenging van hun landgenoot. Eén ding is daarbij vast zeker: mocht Mercedes voor zichzelf de keuze al hebben gemaakt voor Russell, dan doet het er niet meer toe wat Bottas dit seizoen nog presteert. "Dan is het game over", aldus de Fins Ferrari GT-coureur Toni Vilander.

Niets is voor de buitenwereld natuurlijk nog zeker, beide coureurs kunnen nog in aanmerking komen voor het tweede Mercedes-stoeltje. De timing van het bekendmaken van de beslissing is volgens Vilander wel van grote invloed. "Het zou niet goed zijn voor Valtteri als hij in een vroeg stadium wordt geïnformeerd dat hij niet door mag gaan. Sebastian Vettel was vorig seizoen nogal een fiasco bij Ferrari toen aan het begin van het seizoen bekend werd dat er geen verlenging voor hem in zat."

Na negen races staat de teller bij Bottas op 92 punten, net zoveel als hij in 2018 - zijn slechtste jaar bij Mercedes - had op dat moment in het seizoen. Toch is volgens Vilander nog niet alles verloren voor de Fin. "Ik denk dat je tegen Valtteri kunt zeggen: 'het begin van het seizoen was zwak, we hebben het verprutst en je zou het beter moeten doen. Laten we nu vijf, zes races rijden en dan kijken.' Dan kan je zelfs zeggen: 'het ligt in jouw handen. Als je het goed doet, zal er geen wisseling van de wacht plaatsvinden'."

Ook interessant:

Zoveel kost het om een Formule 1-coureur te worden

Autosport is duur, heel duur! En dat begint al in de karting. Hoeveel kost het jonge talenten om de weg omhoog te beklimmen richting de Formule 1?

Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

14 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365-podcast Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1