Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 2022

F1 lanceert samen met coureurs een nieuwe campagne na misdragingen fans in Oostenrijk

F1 heeft de campagne #DriveItOut gelanceerd, waarin het alle Formule 1-fans oproept om lief te zijn voor elkaar en alle misdragingen te verdrijven uit de sport.

Formule 1 draait om rivaliteit en competitie, maar ook om respect voor elkaar. Dat is de boodschap die de Formule 1 met haar nieuwe campagne, genaamd Drive it Out, wil meegeven aan de Formule 1-fans. Op de zaterdag in Hongarije is de nieuwe campagne gelanceerd en laten de coureurs weten dat er voor misdragingen geen plek is in de sport. Deze moeten dan ook 'verdreven worden'.

Het volgt op misdragingen in Oostenrijk, toen een (klein) deel van de fans over de schreef ging en zich schuldig maakte aan onder meer homofoob, racistisch en vrouwonvriendelijk gedrag. Op en rond de Red Bull Ring werd er door veel mensen door geklaagd. Tegelijkertijd willen F1 en de teams ook een einde maken een online misbruik, want ook via social media worden teams en coureurs, maar ook F1-fans verbaal aangevallen.

Op de achtergrond is F1 de gesprekken aangegaan met alle promotors van de verschillende Grands Prix, om er voor te zorgen dat er plannen zijn om eventuele nieuwe misdragingen meteen te kunnen signaleren en aan te pakken.

Onderstaand vind je de videoboodschap van de Formule 1, met daarin verschillende kopstukken en coureurs, zoals Max Verstappen, die de fans oproepen om samen te komen, een te zijn en misbruik te verbannen uit de sport.

26 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen