Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2022

F1 lanceert samen met coureurs een nieuwe campagne na misdragingen fans in Oostenrijk

F1 heeft de campagne #DriveItOut gelanceerd, waarin het alle Formule 1-fans oproept om lief te zijn voor elkaar en alle misdragingen te verdrijven uit de sport.

Formule 1 draait om rivaliteit en competitie, maar ook om respect voor elkaar. Dat is de boodschap die de Formule 1 met haar nieuwe campagne, genaamd Drive it Out, wil meegeven aan de Formule 1-fans. Op de zaterdag in Hongarije is de nieuwe campagne gelanceerd en laten de coureurs weten dat er voor misdragingen geen plek is in de sport. Deze moeten dan ook 'verdreven worden'.

Het volgt op misdragingen in Oostenrijk, toen een (klein) deel van de fans over de schreef ging en zich schuldig maakte aan onder meer homofoob, racistisch en vrouwonvriendelijk gedrag. Op en rond de Red Bull Ring werd er door veel mensen door geklaagd. Tegelijkertijd willen F1 en de teams ook een einde maken een online misbruik, want ook via social media worden teams en coureurs, maar ook F1-fans verbaal aangevallen.

Op de achtergrond is F1 de gesprekken aangegaan met alle promotors van de verschillende Grands Prix, om er voor te zorgen dat er plannen zijn om eventuele nieuwe misdragingen meteen te kunnen signaleren en aan te pakken.

Onderstaand vind je de videoboodschap van de Formule 1, met daarin verschillende kopstukken en coureurs, zoals Max Verstappen, die de fans oproepen om samen te komen, een te zijn en misbruik te verbannen uit de sport.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

18 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken