Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

F1-legende ontroerd na gesprek met Verstappen: "Dat had hij niet verwacht"

Max Verstappen wordt volgens Helmut Marko alleen maar beter en alleen maar sneller, maar ook volwassener. Zowel op als naast de baan.

Verstappen Ickx
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen presteert beter dan ooit. Hij heeft inmiddels vier achtereenvolgende overwinningen en in totaal tien Grand Prix-zeges achter zijn naam staan in 2022. Zijn meest dominante kwam in België, toen de Nederlander vanaf P14 de race won met een voorsprong van zo'n twintig seconden.

Volgens Marko was de Red Bull-bolide een factor, maar was het voornamelijk de ijzersterke Verstappen die zich liet gelden. "Dat kwam vooral door Max. Hij kan gewoon over alles heen zweven. Kijk bijvoorbeeld naar de tweede sector op Spa-Francorchamps. Bovendien paste het circuit ook goed bij onze auto, maar dat is niet altijd het geval."

Alhoewel Verstappen ruim honderd punten voorstaat in de strijd om de wereldtitel, wijdt Marko zijn gigantische voorsprong aan de kwaliteiten van zijn stercoureur. De Ferrari-bolide is namelijk ongeveer even snel.

"Dit jaar heeft Ferrari weliswaar enkele technische problemen gehad en hebben ze strategische beslissingen genomen die in ons voordeel werkten, maar wat pure snelheid betreft staan ze in principe op gelijke voet met ons. Wij hebben echter Max", aldus de Red Bull-adviseur tegen Sport1.

Max wordt alleen maar beter

Alhoewel de Nederlander domineert en zeer hard op weg is naar twee en misschien nog wel een aantal meer wereldtitels, ziet Marko dat Verstappen nog steeds niet uitgeleerd is.

"Verstappen zit nog lang niet op de limiet. Hij zit nog steeds in de leerfase. Het klinkt misschien ongeloofwaardig, maar Max zal in de toekomst nog beter worden, alhoewel hij al op een extreem hoog niveau rijdt."

"Ik geef je een voorbeeld", vervolgt Helmut. "In Hongarije zag je zijn ontwikkeling terug bij de start. Hij kwam niet lekker weg en liet de andere auto's gewoon passeren, omdat hij wist dat hij de posities toch wel terug zou krijgen."

"Twee jaar geleden zou hij zich echter hebben verzet en daardoor een slechter eindresultaat hebben gescoord. Conclusie: we zien een steeds betere Verstappen, maar we hebben het beste van hem nog niet gezien."

Verstappen ontroert een F1-legende

Niet alleen wordt Verstappen beter, ook ziet Marko dat de persoon Max blijft groeien. Hij zit goed in zijn vel en barst op een goede manier van het zelfvertrouwen.

"Het feit dat hij vorig jaar wereldkampioen werd, heeft hem rustiger en meer ontspannen gemaakt. Hij heeft zijn doel nu namelijk bereikt en de rest is alleen nog maar een bonus", aldus het Red Bull-kopstuk, die tot slot nog komt met een mooie anekdote over een geëmotioneerde F1-legende.

"Over het algemeen is Verstappen gewoon veel zelfverzekerder geworden. Ik geef nog eens een voorbeeld. Op Spa-Francorchamps kwam een zeer ontroerde Jacky Ickx (een achtvoudig GP-winnaar die van 1966 tot en met 1979 aan 116 Formule 1-races meedeed, red.) naar me toe en vertelde me trots hoe Max hem benaderde en hoe ze daarna een levendig gesprek hadden."

"Het Belgische race-icoon had dat niet verwacht. Hieruit blijkt natuurlijk ook dat Max veel weet over de geschiedenis van het racen. Hij lijkt in dat opzicht veel op Sebastian Vettel."

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend