Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Alpine F1 Team

F1-legende Prost verlaat Alpine-team en geeft trap na: "Geen respect"

Alain Prost verlaat zijn rol als adviseur bij het Alpine Formule 1-team. De Franse viervoudig Formule 1-wereldkampioen vervulde die taak sinds 2017, maar verlaat na vijf jaar de renstal. De manier waarop, lijkt niet echt lekker te liggen bij de Fransman.

Alonso Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Alpine

Niet lang geleden verliet Executive Director Marcin Budkowski al het Formule 1-team van Alpine. De Pool, die in principe als teambaas door het leven ging, heeft nog geen vervanger. De naam van Otmar Szafnauer, die Aston Martin heeft verlaten, zingt rond in de Alpine-fabriek, maar er is nog niet duidelijk of hij ook daadwerkelijk de overstap gaat maken en per wanneer dat zou zijn.

Tegelijkertijd neemt Alpine ook afscheid van Alain Prost, zo meldden verschillende media op maandag. De viervoudig kampioen was sinds 2017 speciaal adviseur bij het Franse team, dat in 2016 terugkeerde in de sport, maar zijn contract zou door zijn renstal niet zijn verlengd. RacingNews365 benaderde Alpine voor commentaar, maar kreeg geen gehoor. De geruchten over zijn vertrek gingen al een tijdje door de F1-paddock heen.

Prost niet blij

Nadat het nieuws lekte, reageerde Alain Prost vol ongenoegen op zijn eigen Instagrampagina. Dat zijn vertrek naar buiten kwam, getuigt van een gebrek aan respect, oordeelt hij. "Ik ben enorm teleurgesteld over de manier waarop dit nieuws naar buiten is gebracht. We hadden afgesproken dat Alpine en ik het samen naar buiten zouden brengen. No respect, sorry!"

Volgens Prost heeft hij een nieuw aanbod afgewezen. Zijn uitleg daarbij is ietwat vaag. "Ik heb het aanbod wat Alpine mij in Abu Dhabi heeft gedaan afgewezen vanwege een persoonlijke relatie en ik had gelijk!", zo schrijft hij. Misschien doelt hij daarbij op de vertrekkende Budkowski, maar dat wordt niet duidelijk. "Aan het team in Enstone (F1-fabriek, red.) en in Viry (de motorfabriek, red.): ik ga jullie missen", aldus de woorden van de viervoudig kampioen.

Alpine, de sportieve tak van Renault, had de laatste jaren veel ambitie, maar wist jaar in jaar uit niet aan te sluiten bij de top. Afgelopen seizoen eindigden ze op plek vijf in het kampioenschap, op grote achterstand van McLaren en Ferrari. Nu het management flink op de schop is gegaan, hoopt men de komende jaren weer de weg naar de top terug te vinden.

Update: Op dinsdagochtend heeft Prost uitgebreid gereageerd op zijn vertrek. Zijn verhaal lees je hier.

Ook interessant:

Dit gebeurt er met de oude F1-wagens van Verstappen en collega's

Wat gebeurt er met alle auto's, waaronder de titelwinnende Red Bull van Verstappen, nu deze niet meer worden gebruikt als race-wagens? We zochten het uit.

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona