Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

F1-legende ziet helse opgave voor Russell: "Moeilijk om in voetsporen Bottas te treden"

In een interview met Racingnews365 schijnt Mario Andretti zijn licht op kersvers Mercedes-coureur George Russell. De Formule 1-legende denkt dat het geen makkelijke opgave wordt voor Russell om naast Lewis Hamilton te rijden én in de voetsporen van Valtteri Bottas te treden.

Mario Andretti zegt 'zeer geïnteresseerd' te zijn hoe George Russell bij Mercedes gaat presteren. Russell, voormalig GP3- en Formule 2-kampioen, kwam in 2020 al eenmalig uit voor de renstal (GP van Sakhir, red.), maar zal in 2022 zijn eerste volledige seizoen verrijden bij Mercedes. Russell zal hier Valtteri Bottas gaan vervangen, die plaats moest maken en de overstap maakt naar Alfa Romeo. Russell gooide regelmatig hoge ogen bij Williams, al reed het team vrijwel altijd in de achterhoede van het veld. Ondanks een paar imposante optredens waarschuwt Andretti dat het bij Mercedes 'wat moeilijker' kan gaan worden voor de 23-jarige coureur. De Duitse renstal heeft acht constructeurstitels op rij gewonnen, waarvan de laatste vijf behaald zijn door het teamwork van Lewis Hamilton en Bottas. Volgens de wereldkampioen van 1978 moet Russell zich niet alleen bewijzen tegenover Hamilton, maar ook tegenover Bottas. "Het is moeilijk om in zijn voetsporen te treden", zegt Andretti in een exclusief interview met RacingNews365 . De Amerikaan waarschuwt Bottas niet te onderschatten. "Hij was een sterke, waardevolle teamgenoot." "We hebben allemaal gezien wat George in Bahrein deed, tijdens die unieke situatie. Dan verwacht je dat hij heel sterk voor de dag gaat komen. We moeten echter altijd even afwachten. Je kan veel conclusies trekken, maar voordat het bewezen is... Soms is het een eenmalige prestatie waarbij alles werkt. Als je er dan echt staat (fulltime, red.), kan het wat lastiger worden."

Russell staat voor de 'grootste uitdaging van zijn leven'

Russell heeft meermaals laten weten dat hij Hamilton ziet als de greatest of all time . Andretti benadrukt dat het komende seizoen naast de zevenvoudig wereldkampioen enorm belangrijk wordt voor de jonge Brit. "Het wordt weer iets anders, een nieuw tijdperk om naar uit te kijken. We gaan zien hoe dat gaat worden. Ik denk dat het de grootste kans van zijn leven is om echt te schitteren in de koningsklasse, bij een topteam op dit moment. We wensen hem allemaal het beste." Sinds de terugkeer van Mercedes als fabrieksteam in de Formule 1 (2010, red.) is Russell de vijfde fulltime coureur voor het team. Michael Schumacher, Nico Rosberg en natuurlijk Bottas en Hamilton gingen hem voor. Laatstgenoemde rijdt ook in 2022 voor Mercedes, al wordt er door de aanhoudende radiostilte rondom Hamilton getwijfeld over zijn toekomst in de F1.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden