Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

F1-rookie liet verwoestende indruk achter: "Zeer indrukwekkend"

In Mexico zagen we maar liefst vijf rookies een Formule 1-training verrijden, waarbij de één meer indruk maakte dan de ander. Oliver Bearman maakte in ieder geval een verwoestende indruk met zijn prestaties in VT1.

Oliver Bearman
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Formule 2-coureur Oliver Bearman weet zich al regelmatig in de schijnwerpers te zetten door een aantal spectaculaire acties in de opstapklasse naar de Formule 1, maar een echte F1-test liet nog op zich wachten. Tot afgelopen weekend in Mexico, waar hij de eerste vrije training mocht rijden in de Haas-bolide.

In de sessie finishte hij op minder dan twee tienden van de andere Haas, met Nico Hulkenberg achter het stuur. Ook was hij de snelste van alle vijf de jongelingen in die sessie. Dat viel goed bij het Amerikaanse team. "Hij heeft het fantastisch gedaan en alle voorbereidingen verliepen al ontzettend makkelijk. Ik kan echt niet klagen", zegt Ayao Komatsu, technisch directeur van Haas.

Bearman, onderdeel van de Ferrari Driver Academy, heeft in Mexico duidelijk een goede indruk achtergelaten. "We kunnen echt niet klagen. Alle kalmte, alle procedures... hij begreep alles. Niets ging fout en hij kon op de softs zelfs maximaliseren! Het tijdverschil met Nico, dat was wat lastiger, want die ronde was niet fantastisch. Daar moet je echter niet teveel naar kijken. De feedback van Ollie was heel erg goed, de samenwerking met de engineers ook! We zijn erg, heel erg onder de indruk."

"Het verraste ons echt hoe hij alles zo goed heeft gemanaged. Ik kan me geen moment herinneren waarop het slecht ging. Alles ging heel smooth en het was heel fijn om in Mexico zo met hem en met het team te werken", zo looft de Japanner.

			© RN365/Michael Potts
	© RN365/Michael Potts

Een aantal jaar geleden was Komatsu ook getuige van de eerste F1-trainingen van Charles Leclerc, eveneens bij Haas. Gevraagd of er een vergelijking valt te trekken, reageert de Haas-engineer: "Dat is best lastig, maar als ik aan de training van Ollie denk, heeft hij het heel erg goed gedaan. Heel, heel erg goed! We hebben nog een sessie met hem gepland in Abu Dhabi, dus daar kijk ik naar uit. En dan hopelijk nog meer sessies volgend jaar. Het ziet er in ieder geval goed uit."

Of hij als jonge coureur een goede indruk heeft achtergelaten? "Ja!", is het volmondige antwoord. "Ik denk niet dat je beter had kunnen verwachten. Dit overtrof zeker mijn verwachtingen, en die waren al niet laag. Hij was professioneel en maakte geen enkele fout. De communicatie en feedback was heel goed, dus we mogen hier echt niet over klagen", zo sluit Komatsu lovend af.

Het is alweer even geleden, maar ook Leclerc maakte zijn eerste F1-kilometers bij Haas!

			© XPBimages
	© XPBimages

Praat mee!

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen