Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2024

F1 sprintweekend dit jaar op de schop: drie sessies veranderen

In 2024 zal de opbouw van een sprintweekend net wat anders zijn dan we in 2023 gewend waren.

Afgelopen jaar vond de kwalificatie tijdens een sprintweekend plaats op vrijdag, gevolgd door de sprintkwalificatie op zaterdag en de sprintrace later die dag. De Grand Prix was, zoals normaal, op zondag.

In 2024 zal het net wat anders zijn. Natuurlijk blijft de hoofdrace op de zondag staan, maar drie sessies worden anders ingedeeld. De sprintkwalificatie vindt nu namelijk plaats op vrijdagavond, na de eerste training.

Op zaterdag wordt de dag begonnen met de sprintrace, gevolgd door de kwalificatie voor de Grand Prix. De kwalificatie keert dus terug op dezelfde plek als tijdens een normaal weekend. Het was een wens van vele mensen in de paddock.

De plannen moeten nog definitief worden goedgekeurd door de World Motor Sport Council, dat op 28 februari bij elkaar komt in Bahrein. Dat is echter slechts een formaliteit.

De FIA meldt niets over de parc fermé-regels. RacingNews365 heeft navraag gedaan bij de mondiale autosportbond wat deze nieuwe indeling daarvoor zal betekenen, maar de verwachting is dat parc fermé pas in werking treedt bij het begin van de kwalificatie.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Newey's manager hint op zijn volgende stap na Red Bull-vertrek