Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

F1-stint Lawson krijgt teleurstellend slot: "Zonde dat het zo moest eindigen"

Liam Lawson zijn invalbeurt bij AlphaTauri zit er nu hoogstwaarschijnlijk dan toch echt op. En de jonge coureur baalt dat hij met een P17 in Qatar zijn Formule 1-stint moet afronden.

Lawson Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het was geen prettige race voor Liam Lawson. De AlphaTauri-invaller kreeg in Qatar nogmaals de kans om te schitteren in de koningsklasse, nadat Daniel Ricciardo hem persoonlijk gebeld had om te vertellen dat zijn herstel nog wat langer duurt. En dus stapte de jonge Nieuw-Zeelander wederom in de AT04 voor het Grand Prix-weekend van Qatar.

Lawson reed al vier Formule 1-races, waarbij hij in Singapore met de AlphaTauri in de punten wist te finishen. Deze prestatie herhalen bleek tijdens het raceweekend in Qatar lastig te worden. De Kiwi kwalificeerde zich vrijdag als 18e voor de race op zondag en zijn sprintzaterdag was niet veel beter. Hij reed de 14e tijd in de Sprint Shootout maar viel tijdens de sprintrace in de eerste ronde al uit nadat hij de macht over het stuur verloor.

"Nog moeilijker om snelheid te maken"

Alles of niets dus op zondag, waar Lawson in het achterveld de race aanving. Helaas bleek het een lastige race voor de invaller, en niet alleen vanwege de temperatuur en het bandenreglement. "Het was erg lastig daar. Vanaf het begin van de race hadden we geen snelheid en de hele race hadden we problemen met de stabiliteit van de wagen, dus dat is iets om te analyseren", legt de AlphaTauri-invaller uit. "Het was erg warm en als je problemen hebt met de auto is het nog moeilijker om snel te zijn. Dat was het grootste probleem, de snelheid. De strategie niet echt. We hebben denk ik iets geprobeerd met de auto, en het heeft niet gewerkt."

De GP van Qatar lijkt de laatste race voor de Super Formula-coureur, want de verwachting is dat Ricciardo in Austin weer terugkeert. Lawson blikt terug op zijn invalbeurt bij AlphaTauri: "De eerste races gingen heel erg goed. We waren aan het opbouwen en dan dit weekend hadden we het gewoon lastig. Het lijkt mijn laatste race met het team te worden voordat Daniel terugkomt, dus ik wel het team heel erg bedanken en het is jammer om zo te moeten finishen."

Nu is het taak dat de invaller ook zijn eigen races in de Super Formula-klasse afmaakt. Hij zal aanwezig zijn bij de Formule 1 Grand Prix van Austin, waarna hij gelijk naar Japan vliegt om zijn seizoen af te maken. "Dus tussen nu en dan zal ik me daarop gaan voorbereiden. Ik zal natuurlijk ook nog dingen met Red Bull doen", zo sluit de 21-jarige coureur af.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull moeten McLaren nu serieus gaan vrezen

Verstappen is een drievoudig F1-kampioen! Dat viert men in de nieuwste RN365 F1-podcast, maar Coronel, Dimmers en host Mosterdijk praten over nog zo veel meer. De opmars van McLaren, die crash tussen Hamilton en Russell, maar ook al het drama, de baalweekenden van Perez en Stroll en andere onderwerpen passeren de revue.

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Red Bull-kopstuk mysterieus over upgrade: "Interessant voor ons"