Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Australië 2022

F1 verrast met nog nooit eerder vertoond aantal DRS-zones in Australië

Vier DRS-zones. Vier! Zoveel liggen er aankomend raceweekend op het Albert Park Circuit in Melbourne volgens de Formule 1-website.

Albert Park changes screenshot
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Australian Grand Prix

Aankomend Formule 1-weekend kunnen de coureurs tijdens de Grand Prix van Australië in theorie meer dan 200 keer gebruik maken van het Drag Reduction System, want volgens de circuitmap op de Formule 1-website, die begin deze week werd geüpload, zullen er vier DRS-zones op het circuit liggen.

Het circuit werd in aanloop naar de 2022-editie van de Australische GP op enkele plekken gewijzigd, waardoor er onder meer een extra lang stuk vol gas werd gecreëerd op weg naar bocht negen en tien.

De drie DRS-zones die er al waren: op het rechte stuk, tussen bocht twee en drie en tussen bocht tien en elf, krijgen nu gezelschap van een extra stuk DRS tussen bocht acht en negen. De vier DRS-zones worden overigens maar met twee 'detectiepunten' beheerd. Als een coureur bij het detectiepunt binnen een seconde van zijn voorganger zit, dan krijgt hij twee maal DRS.

De nieuwe lay-out van het Formule 1-circuit is hieronder te zien. In dit artikel geven we meer uitleg over de veranderingen aan het Albert Park Circuit. Overigens zijn er ook maar een handvol circuits die meer dan twee DRS-zones hebben: Sakhir International Circuit (Bahrein), Jeddah Corniche Circuit (Saudi-Arabië), de Red Bull Ring (Oostenrijk) en het Autodromo Hermanos Rodriguez (Mexico).

			© Australian GP Corp.
	© Australian GP Corp.

Ook interessant:

Verstappen klaar voor zijn eerste Formule 1-overwinning in Australië

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk uitgebreid vooruit op de Grand Prix van Australië.

30 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022