Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

F1-wereldkampioenen vellen hun oordeel: gaat Verstappen meer druk voelen?

Max Verstappen bevindt zich sinds december 2021 in het illustere rijtje van Formule 1-wereldkampioenen. Zijn voorgangers weten als geen ander hoe een wereldkampioen zich voelt en of de Nederlander nog druk gaat voelen.

Verstappen Abu Dhabi 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Naar eigen zeggen is Max Verstappen de rust zelve nu hij zijn doel heeft behaald: de wereldtitel van de Formule 1. Hier stopt het nog niet, want de komende jaren blijft de Limburger gewoon uitkomen voor Red Bull, het team wat hem de titel heeft bezorgd.

Doordat zijn hoofddoel is behaald, is alles nu een bonus voor Verstappen. Dit gaat gepaard met minder druk, maar in hoeverre is dat zo? Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel bekijkt hoe het bij hem was. "Het is alweer een tijdje geleden, maar wat ik er nog van herinner is dat het mij een enorme boost gaf", zegt hij tegen onder meer RacingNews365.

"Het haalt een hele last van je schouders af, op een bepaalde manier. Het is een geweldig gevoel om het seizoen te beginnen als wereldkampioen én met nummer 1 op je auto. Dat is een privilege en iets wat we allemaal graag willen. Ik zag het niet als een extra opgave. Het was juist een boost en ik denk dat dat voor de anderen ook zal zijn."

Alonso is het eens met Vettel

Fernando Alonso, wereldkampioen van 2005 en 2006, schaart zich achter Vettel. De Alpine-coureur zegt dat een coureur na het behalen van de wereldtitel wat meer kan relaxen tijdens de Formule 1-seizoenen. "Ik denk het niet", antwoordt hij dan ook als hem gevraagd wordt of Verstappen meer druk gaat ervaren.

"Ik denk dat je juist minder druk voelt, want je hebt je dromen al waargemaakt. Vanaf dan is het veel leuker en ga je elke race in met het idee dat je al een kampioenschap op zak hebt. Je blijft natuurlijk altijd vechten voor een nummer twee, maar hij heeft in ieder geval veel minder druk op zich staan."

Ook interessant:

Video: Is Verstappen de grote favoriet, of is Mercedes aan het sandbaggen?

Red Bull zag er sterk uit tijdens de testdagen, terwijl Mercedes zei te worstelen. Is het echt zo, of stellen Lewis Hamilton en co. zich aan? Onze verslaggever in Bahrein velt in de onderstaande video zijn oordeel vanuit Bahrein.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië