Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Theo Pourchaire

F2-kampioen zoekt heil buiten de F1 bij populaire toevluchtshaven

Kersvers Formule 2-kampioen Theo Pourchaire gaat zijn geluk buiten Europa zoeken. De Fransman verkast naar de Super Formula in Japan, een populaire eenzitterscompetitie waar veel rijders ervaring opdoen in hun periode na de Formule 2.

XPB 1257392 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Autoracen is een beetje als studeren. Sommigen ronden hun opleiding af en gaan direct aan het werk in de Formule 1. Anderen kiezen voor een tussenjaar. De Franse coureur Theo Pourchaire kiest voor zo'n tussenjaar en hoopt daarmee in de toekomst alsnog op de F1-grid te kunnen verschijnen.

Pourchaire werd enkele weken geleden tot Formule 2-kampioen gekroond tijdens de seizoensafsluiter in Abu Dhabi. De Fransman had zijn zinnen gezet op een zitje bij Sauber (voorheen Alfa Romeo) voor volgend jaar, maar wegens de contractverlenging van Guanyu Zhou en het feit dat Bottas sowieso tot en met 2024 vastligt is er op de korte termijn geen plaats voor Pourchaire bij de Zwitserse renstal. Om die reden verkast de F2-kampioen naar de Super Formula, waar hij zich bindt aan Team Impul. Wél blijft hij tevens reservecoureur bij Sauber.

Pourchaire is niet de enige GP2/F2-kampioen die naar Japan verhuist na het niet kunnen vinden van een F1-stoeltje. Red Bull-talent Liam Lawson reed afgelopen jaren in de Super Formula. Ook Voormalig F2-vicekampioen Artem Markelov en F1-coureur Pierre Gasly kwamen in het verleden uit in de Japanse raceklasse.

Ook interessant:

Max Verstappen domineerde het Formule 1-seizoen, maar wat maakte hem nou zo goed? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers buigen zich erover in een nieuwe aflevering van de RN365 Formule 1-podcast!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na snelste tijd Verstappen in rommelige training GP Miami