Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Familievriend zag Verstappen al jong domineren: "Daar stond ik echt van versteld"

Richard Pex, goede vriend van de familie Verstappen, zag hoe Max Verstappen in zijn jonge kartjaren het veld al domineerde en vertelt daarover mooie anekdotes.

Verstappen Abu Dhabi 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Familievriend van de Verstappens, Richard Pex, aanschouwde als één van de eerste van de wereld dat Max Verstappen een coureur uit duizenden is. Jos Verstappen en Pex deden in de kartjaren van hun zoons alles samen en gingen samen overal naartoe om te werken aan de carrière van hun zoons.

De vriend van de familie zag al meteen dat Verstappen van een ander kaliber was. Hoewel Verstappen nog een klein mannetje was, nam hij het al op tegen karters van jaren ouder. "Toen hij zeven jaar was, reed Max al tegen jongens die tien of elf jaar oud waren. Die waren zeker een kop groter. Max pikte de dingen heel snel op", vertelt Pex vol lof.

"Mijn middelste zoon Jorrit is vijf jaar ouder. Toen hij internationale wedstijden begon te rijden, ging Max vaak al mee. Daar kon hij meetrainen. Ik stond er versteld van hoe snel Max kon gaan. Hij had in theorie die wedstrijden al kunnen winnen terwijl hij vijf jaar jonger was dan de deelnemers."

"Max is een klasse apart"

Net als dat Pex en Verstappen sr. goed bevriend waren, waren ook hun zoons dat met elkaar. Pex zijn zoons waren net als Verstappen niet uit de kart te krijgen. "Intussen waren onze jongens goede vrienden die elkaar alles gunden en elkaar alleen maar beter maakten."

Pex zag echter een groot verschil tussen Verstappen en andere coureurs, waaronder zijn zoons. "Max is een klasse apart. Hij hoefde maar twee rondjes te rijden en wist waar elke steen lag. Dat is het verschil."

Dat kwam mede dankzij vader Jos, zo vertelt Pex en spreekt een lofzang uit over zijn goede vriend. "Als iemand in zijn juniorenfase veel wint, is het altijd afwachten of hij daadwerkelijk doorgroeit. Jos heeft Max op de juiste manier begeleid, zonder al te veel druk op de schouders van Max te leggen."

"De hardheid, slimmigheid en het vertrouwen die Max nu in zijn eigen kunnen heeft, kreeg hij dankzij Jos."

Pex was bij de allesbeslissende race

Tot op de dag van vandaag is de familie Pex goed bevriend met de Verstappens. De coureur van Red Bull wilde dan ook maar al te graag hebben dat Pex aanwezig was bij de allesbeslissende race in Abu Dhabi, daar waar de Nederlander wereldkampioen werd.

"De winst van Max is het mooiste geschenk dat ik me kan voorstellen", vertelt de familievriend die het begin van de carrière van Verstappen van dichtbij heeft meegemaakt. "Het was ongelooflijk om daar bij te zijn."

"Elke dag reden we samen naar het circuit. Max zei nog dat hij het zo fijn vond dat wij er waren en ik vertelde dat het allemaal goed zou komen. Ik krijg kippenvel als ik aan die momenten terugdenk", sluit Pex af.

Ook interessant:

Deze updates kan Verstappen dit jaar nog verwachten van Red Bull

Max Verstappen kan dit jaar (als er niks geks gebeurt) nog minimaal vier updates verwachten voor zijn RB18 van Red Bull. Wat deze upgrades zijn en wanneer deze naar verwachting zullen komen check je in de video hieronder.

19 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen