Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nikita Mazepin

Felle kritiek laat Mazepin koud: "Ik ben dit wel gewend"

Nikita Mazepin moet zijn eerste Formule 1 Grand Prix nog rijden, maar de Russische coureur ligt al enige tijd onder vuur. De storm aan kritiek nadat hij een jonge vrouw onzedelijk betastte deert hem echter niet.

Mazepin Haas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Net zo hard als de kritiek aan het adres van Nikita Mazepin was, zo hard was ook de kritiek op Haas F1. Dat team gaf herhaaldelijk te kennen dat het stoeltje van Mazepin veilig is en dat alles naar aanleiding van het filmpje waarin Mazepin de jongedame onzedelijk betastte intern wordt afgehandeld.

Fans van over de hele wereld riepen Haas F1 op Mazepin te ontslaan. De weinig populaire coureur kan er echter niks mee en haalt zijn schouders erover op. "Ik word anders behandeld door zaken die niets met het racen te maken hebben. Ik heb echter gewend aan kritiek en het raakt me dan ook op geen enkele manier", zo citeert Speedweek de Rus vanuit een interview met het Russische Match TV.

Desondanks geeft Mazepin aan dat hij sinds vorig jaar ook met iemand aan het mentale aspect van de sport werkt: "Het seizoen 2019 verliep niet goed, dus hebben we 90% van mijn omgeving aangepast. Ik werk nu met twee mensen, één voor mijn fysieke gesteldheid en één voor mijn mentale gesteldheid."

"In het tweede geval gaat het om een Italiaan die ook voor Ferrari werkt. Hij werkt met technieken die bijvoorbeeld ook in leugendetectors worden gebruikt. We meten daarbij hoe het lichaam omgaat met stressvolle situaties en werken daar dan doelbewust aan."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull