Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Fernando Alonso voert de druk op McLaren op

McLaren presteert dit seizoen nog altijd niet naar verwachting. Sterrijder Fernando Alonso weet dat alleen McLaren zelf het tij kan en moet keren.

McLaren hoopte dit seizoen de aansluiting te vinden met Red Bull. Met dezelfde motor onder de kap moest dat toch een koud kunstje worden, zo luidde het devies. In Monaco gaf Fernando Alonso echter 1,3 seconden toe op de poleposition-tijd van Daniel Ricciardo. "We zijn er dus nog lang niet en dat is teleurstellend" , concludeert Fernando Alonso na zes races. "We beschikken over dezelfde motor als Red Bull, dus we hadden op datzelfde niveau moeten zitten, ook al wisten we dat Red Bull in Monaco verschrikkelijk sterk zou zijn."

Alonso weet dat McLaren's MCL33 voortdurend wordt doorontwikkeld en dat dat ook nodig is om de aansluiting ooit te vinden. "We hebben het volledig zelf in de hand. Vorig jaar konden we ons achter een hoop dingen verschuilen, maar nu niet meer. We hebben dezelfde motoren als Red Bull, dus het is volledig aan onze chassis-afdeling om het gat naar de kop te overbruggen."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"