Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Sebastian Vettel

Ferrari achterhaalt reden gebroken ophanging Vettel

Sebastian Vettel viel tijdens de Grand Prix van Amerika uit met een gebroken ophanging. Lange tijd was het onduidelijk waardoor de achterwielophanging van Vettel zijn bolide brak, maar in Maranello hebben de Italiaanse engineers de reden achterhaald. Volgens hen was het namelijk de hobbel bij de aanloop van de eerste bocht op COTA die de race van Vettel al vroegtijdig de nek omdraaide.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Terug op de fabriek in Maranello namen de Ferrari-engineers na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten direct de achterwielophanging van Vettel's bolide onder de loep. Zijn gebroken ophanging betekende namelijk het einde van de race voor de viervoudig wereldkampioen.

Onderzoek in Italië wees volgens de Gazzetta dello Sport uit dat de Duitser waarschijnlijk al bij het ingaan van de eerste bocht van de race schade had opgelopen aan zijn Ferrari.

De ophanging van de auto liep in de eerste ronde al een serieuze tik op bij het ingaan van de eerste bocht. Daar lag de veelbesproken bult in het wegdek die menig coureur al flink in de rondte had laten stuiteren. Vettel merkte, na in de eerste ronde over op de hobbel te zijn gereden, al op dat zijn wagen geen snelheid meer had. Enkele ronden later was de schade zo groot dat het desbetreffende onderdeel in zijn volledigheid afbrak.

Na afloop van de race maakte de circuit-directie al duidelijk dat men het circuit voor volgend seizoen onder handen gaat nemen. Een nieuwe asfalt laag behoort uiteraard tot de maatregelen.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Verenigde Staten 2019

Volg hier het laatste nieuws over de Formule 1 GP van de Verenigde Staten en alle verrichtingen van Max Verstappen.

4 reacties