Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Mick Schumacher

Ferrari en Schumacher zetten streep door samenwerking

Ferrari en Mick Schumacher beëindigen de onderlinge samenwerking. Dat wat publiek geheim was, is zojuist door Ferrari officieel aangekondigd.

Mick Schumacher Ferrari test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mick Schumacher is Ferrari-coureur af. De jonge Duitser maakt niet langer deel uit van de opleidingsformatie van de Scuderia. Dat hing al nadrukkelijk in de lucht nadat duidelijk was dat de toekomst van Schumacher bij Haas F1 onzeker was, maar op donderdag maakte Ferrari het officieel wereldkundig. Er zou sprake zij van een 'wederzijds besluit'.

Schumacher kwam in 2019 bij de Ferrari-familie toen hij als coureur van de Ferrari Driver Academy werd toegevoegd aan de line-up. Nu, twee jaar in de Formule 2 en twee jaar in de Formule 1 later, scheiden de wegen, nadat hij in 2022 voor geselecteerde races zelfs de reservecoureur van Ferrari was.

Het persbericht eindigt met een dankwoord aan Schumacher: "De Scuderia dankt Mick voor de afgelopen vier jaar en de vele kilometers die we tezamen hebben afgelegd en we wensen hem dan ook het allerbeste voor de toekomst."

Schumacher wist geen racestoeltje te bemachtigen voor 2023, maar wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een functie als reservecoureur bij Mercedes.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull