Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari erkent inhaalslag van Mercedes, maar heeft daar een duidelijke verklaring voor

Moet Ferrari zich zorgen gaan maken nu Mercedes een veelbelovende inhaalslag lijkt te hebben gemaakt? Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft een duidelijke verklaring voor die inhaalslag.

Voor het grootste gedeelte van het seizoen was het Ferrari dat Red Bull uitdaagde in de strijd voor de hoogste trede op het podium. Vorig jaar was Mercedes de grootste uitdager, maar de Duitse renstal kon dat dit seizoen niet opnieuw bewerkstelligen; tot aan de Grand Prix in Austin. In zowel Amerika en de daaropvolgende race in Mexico was niet Ferrari, maar Mercedes duidelijk de nummer twee. Met nog twee races te gaan belooft het daarom een spannende strijd te worden in het constructeursklassement. Mercedes staat nog 'maar' 30 punten onder Ferrari in de strijd om P2 en dat op een punt in het kampioenschap waarop de Scuderia dus minder competitief lijkt te zijn dan de Duitse renstal. Ferrari-teambaas Mattia Binotto erkent dat Mercedes bezig is met een inhaalslag ten opzichte van de Italiaanse renstal, maar daar is volgens hem een duidelijke reden voor. "Mercedes is terug aan het komen", zo begint Binotto tegenover de media, waaronder RacingNews365 . "Zij hebben meer aan de auto ontwikkeld dan wij. We weten ook dat we de ontwikkeling van onze auto vrij vroeg hebben stopgezet en ons hebben gericht op 2023. Ik maak me dus niet al te veel zorgen over het tempo van de ontwikkeling, want ik weet wanneer we gestopt zijn met de ontwikkeling van onze eigen auto."

In Mexico was er meer aan de hand bij Ferrari dan alleen het gebrek aan ontwikkeling van de F1-75. De Scuderia kwam namelijk een minuut later over de finish dan racewinnaar Max Verstappen. Volgens Binotto was dit eenmalig. In Brazilië en Abu Dhabi hoopt de teambaas opnieuw de strijd aan te kunnen gaan voor de overwinning. "Als ik naar de laatste races kijk was het zeker niet geweldig allemaal, maar in Singapore denk ik dat we wel heel competitief waren. De race daarna, in Japan, was in de regen. Ja, we waren niet zo snel als Max, maar het was geen drama en zeker niet in de kwalificatie." "In Austin waren qua one lap pace competitief, maar waren in de race minder competitief dan verwacht", gaat Binotto verder. "In Mexico was het een stuk erger. Ik denk niet dat we van een neerwaartse spiraal kunnen spreken, want in Singapore waren we competitief, in Japan was het niet slecht en in Austin hadden we een goede kwalificatie." "Ik hoop in ieder geval dat dit geen trend is, maar dat het wekkend in Mexico een incident was voor ons. Dus we staan voor de taak om eerst te proberen en te analyseren wat er aan de hand is en wat de hoofdzaak is om vervolgens te proberen weer competitief te zijn voor in ieder geval de laatste twee races." "We hopen er zeker bij te zitten (in het gevecht met Red Bull en Mercedes, red.) en te vechten voor een beter resultaat."

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein