Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Ferrari haalt opgelucht adem na achterhalen oorzaak motorprobleem

Het was op de vrijdag in Barcelona dat Sebastian Vettel zijn Ferrari SF1000 aan de kant moest zetten met panne. De motor had de geest gegeven, wat de testweek voor de Scuderia er niet mooier op maakte. Inmiddels is duidelijk wat het probleem veroorzaakte.

De kapotte motor werd linea recta teruggestuurd naar de fabriek in Maranello, waar men concludeerde dat er een probleem was met het smeringssysteem. "Maar", zo concludeerde Ferrari, "het probleem was niet hardnekkig van aard en we werken dan ook aan een oplossing. We maken ons er geen zorgen over."

Ferrari werkte een moeizame eerste testweek af, waarin het niet alleen kampte met betrouwbaarheidsproblemen, maar waarin het ook openlijk toegaf te langzaam te zijn. Morgen stapt Sebastian Vettel als eerste in voor de tweede testweek, waarna in de middag het stuur wordt overgenomen door teamgenoot Charles Leclerc. Vettel weet wat Ferrari deze week te doen staat.

"Het gaat er niet om dat we de motor maximaal belasten of dat we nu al onze spierballen laten zien, het gaat erom dat we meters maken tijdens de tweede testweek." En daar heeft hij een punt. Enkel Williams en Haas F1 reden in totaal minder ronden dan Ferrari tijdens de eerste testdriedaagse.

Of Ferrari in de tweede testweek beter vooruitkomt? In de nieuwste podcast van RacingNews365 blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en gastheer Thomas van Groningen vooruit op die belangrijke tweede testweek.

2 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem