Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari hint op gewijzigde kleuren voor GP Miami

Ferrari zal in Miami met een gewijzigde kleurstelling aan de start verschijnen. Het roemruchte merk gaat een ode brengen aan de geschiedenis van het team in de Verenigde Staten.

Leclerc China FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Ferrari zal tijdens de GP van Miami afwijken van haar klassieke rode kleurstelling. Het team uit Maranello zal in Florida verschillende tinten blauw toevoegen aan de auto. Het team beschrijft het zelf als 'verwijzend naar het rijke erfgoed van Ferrari'. De Scuderia zal de auto voor het weekend in Miami presenteren.

De blauwe kleurstelling komt uit de beginperiode van de Formule 1. Kleurstellingen waren destijds niet vrij. Teams kregen een kleur aangewezen, welke terug was te koppelen aan het land van herkomst. Zo redden Britse auto's in het groen (British racing Green, de kleurstelling van het hedendaagse Aston Martin team), Franse teams kregen blauw en Duitse auto's redden in het zilver (Mercedes: de zilverpijlen).

Voor Italië werd de kleur rood afgegeven. Zo kwam Ferrari dus aan haar herkenbare kleurstelling. Echter toen in 1964 de FIA geen toestemming gaf aan het Italiaanse merk om de 250 LM te gebruiken als raceauto, was Enzo Ferrari zo boos dat hij zijn team als protest inschreef onder een Noord-Amerikaanse licentie. Om deze reden waren zijn F1-auto's niet langer rood, maar kregen zij de Amerikaanse blauw en witte kleurstelling.

In datzelfde seizoen werd John Surtees wereldkampioen in een blauw-witte Ferrari. Niet veel later maakte het team terug de overstap naar de rood gekleurde bolides. Clay Regazzoni werd uiteindelijk de laatste coureur die voor Ferrari in het blauw verscheen. De Zwitser reed in 1974 nog in een blauwe overal, voordat het team de beslissing maakte om ook de overals van de coureurs rood te maken.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Italiaanse media loven 'magische' Verstappen: "Menselijke factor maakt het verschil"