Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari in felle ontwikkelingsoorlog gehuld met Red Bull en McLaren

De verschillen aan de top in de Formule 1 zijn klein. Waar Red Bull vorig seizoen domineerde, zitten dit jaar Ferrari en nu met name McLaren dicht op de hielen van Max Verstappen. De upgrades die de afgelopen weken de wagens verbeterd hebben zijn waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg. De drie teams zijn in een felle ontwikkelingsoorlog verwikkeld.

Vasseur
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vooral Ferrari heeft nu even een pas op de plaats moeten maken. Was het team aan het begin van het jaar nog de duidelijk nummer 2, nu lijkt het team voorbij te zijn gestreefd door McLaren, hoewel de verschillen minimaal zijn. Ferrari kwam in eigen land met een flinke upgrade, maar het was niet voldoende om een grote sprong voorwaarts te maken.

"We weten dat anderen precies hetzelfde hebben gedaan. En dat betekent niet dat het een groot verschil maakt als je je met twee of drie tienden verbetert”, analyseert Ferrari-teambaas Fred Vasseur bij Sky Sport. “Ik denk dat McLaren een bijna compleet nieuwe auto heeft gebracht tussen Miami en hier. Hetzelfde geldt voor Mercedes en Red Bull. We ontwikkelen ons allemaal razendsnel en hebben bijna dezelfde snelheid", aldus de Fransman.

Vasseur ziet ook dat McLaren en Red Bull niet stilzitten. "Het belangrijkste is dat we de samenhang vinden tussen het circuit en de simulaties, en we zijn blij dat we deze samenhang hebben gevonden. Dat is ook goed voor de toekomst. Ik had in ieder geval niet verwacht dat McLaren en Red Bull zouden slapen."

“De richting die we zijn ingeslagen is de juiste, we hebben de stappen voorwaarts gemaakt die we ook verwachtten. We kunnen vertrouwen op de ontwikkeling en werken aan de zwakke punten van de auto omdat we een duidelijker beeld hebben van hoe hij werkt. Dus we zijn klaar om ons verder te ontwikkelen, net als vorig jaar. Maar als we ons blijven ontwikkelen, betekent dat niet dat de stappen voorwaarts enorm zijn, want de concurrentie ontwikkelt zich ook.”

Ook interessant:

De Grand Prix van Emilia-Romagna was vooral in de slotfase een zeer spannend schouwspel. Is McLaren sneller dan Red Bull en maakt alleen Max Verstappen met zijn kwaliteiten het verschil?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in een gloednieuwe podcast van RacingNews365. Wil jij de podcast liever ook kijken, check hem dan hier op YouTube.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ferrari-teambaas vraagt om verduidelijking regels wegens geheime test Verstappen