Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Ferrari is nu zo langzaam door motorproblemen'

Ferrari liep tijdens het eerste Grand Prix-weekend van 2019 een behoorlijke dreun op: Mercedes was zowel in de kwalificatie als de race flink sneller dan de Italiaanse renstal. Volgens de media uit het thuisland van Ferrari heeft dat mogelijk te maken met de Ferrari-krachtbron.

Teambaas Mattia Binotto liet na afloop van het Formule 1-raceweekend in Australië weten dat het team vanaf vrijdag al problemen had om de juiste balans te vinden. Dat statement wordt nu door de Italiaanse media, na analyse van de Grand Prix door La Gazzetta dello Sport , in twijfel getrokken.

De statistieken wijzen uit dat de Ferrari-coureurs in de race qua topsnelheid niet in de buurt kwamen van concurrerende teams. Vettels hoogste topsnelheid kwam uit op 303,7 kilometer per uur, versus 311,3 km/u van racewinnaar Valtteri Bottas. Daarnaast was de snelste ronde van Charles Leclerc maar liefst 1,3 seconde langzamer dan die van Bottas. Het verschil ten opzichte van Sebastian Vettel bedroeg zelfs 2,3 seconden. Gedurende de race vroeg Vettel al waarom het tempo van zijn wagen zo laag was. Daarop had het team geen antwoord. Later in de race vroeg de Duitser, in een bericht dat niet was te horen in de live-uitzending, nogmaals naar die problemen. Specifiek genomen had hij het daarbij over de motor. Mede op basis daarvan wordt in de Italiaanse media nu gesteld dat er mogelijk problemen zijn met de betrouwbaarheid van de power unit bij Ferrari. De krachtbron zou volgens diverse bronnen niet in staat zijn om over de gehele raceafstand het optimale vermogen te leveren, mogelijk door een probleem in het hybridesysteem. In Italië kijkt men nu gespannen uit naar de volgende Grand Prix, in Bahrein. Daar wist Vettel vorig jaar zowel de poleposition als de overwinning binnen te halen. Volgens de Gazzetta dello Sport zal tijdens de race daar duidelijk worden wat de waarheid is achter de problemen van Ferrari. De layout van het circuit van Sakhir laat volgens de Italiaanse pers geen ruimte voor excuses. Zowel het chassis als de motor zijn van groot belang om te kunnen presteren op dat circuit, wat betekent dat Ferrari zich niet zal kunnen verstoppen achter een 'vage' verklaring.

Viaplay
x
Duidelijke taal Red Bull komt met statement na felle uitspraken Brown