Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari komt met boost naar Zandvoort: "Zal gevecht om honderdsten worden"

Ferrari begon 2024 nog zo goed, maar inmiddels moet de Scuderia inmiddels blij zijn met een verdwaalde podiumplek. Teambaas Frederic Vasseur gaat echter met een

Leclerc FP3 Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Vijf podiumplekken uit de eerste vier races van dit jaar, zo begon Ferrari 2024. Maar inmiddels is de Scuderia weggezakt en zijn McLaren en Mercedes sneller dan de Italiaanse renstal. In de laatste zes races werden er slechts twee podiumplekken gepakt, al is de Scuderia met een goed gevoel de zomerstop ingegaan, zo vertelt teambaas Frederic Vasseur in de preview voor de Grand Prix van Nederland.

"Net voor de zomerstop presteerde het team als geheel goed tijdens de GP van België, met poleposition en een podiumplaats voor Charles Leclerc. Dat was een echte boost voor het zelfvertrouwen. Nu gaan we weer racen op Zandvoort, al is dat een heel ander circuit dan Spa. Het is kort, smal en bochtig."

Vasseur vervolgt zijn verhaal: "Daarom is het van vitaal belang dat we alles goed doen, tot in de kleinste details. Daarbij is de kwalificatie vooral belangrijk, omdat inhalen erg moeilijk is. Zoals altijd willen we elke druppel performance uit ons pakket halen. Dat begint met het zo snel mogelijk vinden van de beste setup, maar we rekenen er ook op dat de mensen aan de pitmuur en de coureurs de juiste beslissingen nemen op de belangrijke momenten in de kwalificatie en de race."

"We weten bovendien hoe competitief het veld dit seizoen is. Gezien de aard van het circuit is het logisch om te verwachten dat het weekend tot op de honderdste seconde zal worden uitgevochten", zo sluit de Fransman af.

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan