Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari komt met slecht nieuws: mijlenver verwijderd van doelen

De derde plaats van Charles Leclerc in België was een mooie opsteker voor Ferrari. Het verbloemt echter niet het feit dat er bij de Italiaanse renstal nog veel werk te verzetten is. Heel veel werk, zegt Fred Vasseur.

Vasseur Baku
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Fred Vasseur heeft sinds dit seizoen de leiding in handen van Ferrari. De resultaten zijn op zijn zachtst gezegd nog niet om over naar hui te schrijven. Charles Leclerc reed drie keer naar het podium en de Italiaanse renstal staat vierde in de strijd om de constructeurstitel. Vasseur weet dat er nog veel werk te verzetten is. "We zijn nog mijlenver weg, want als je mijn werk doet, moet je je niet voorstellen dat er een perfecte structuur is", zegt Vasseur tegen onder meer RacingNews365.

"Je moet altijd verbeteren en altijd dingen veranderen. Als je twee jaar achter elkaar dezelfde structuur aanhoudt, ben je dood, want alle anderen zullen zich verbeteren. Het betekent dat ik geen duidelijk beeld heb om te zeggen dat ik dit moet doen en dat het zal werken. Dat zou dom zijn. We zullen de komende weken, de komende maanden, de komende jaren veranderingen aanbrengen, omdat sommige dingen wat langer duren dan andere. Maar het is een permanente evolutie en permanente verbetering."

Rustig blijven

Voor het komende seizoen, 2024, denkt Vasseur te weten waar het heen moet met de wagen van Ferrari. "We beginnen een veel beter beeld te krijgen van de situatie en waar we zwak zijn en waar we beter in vorm zijn. Wat dat is, dat houd ik voor me. Sorry. Maar zeker is dat we race na race een veel beter beeld beginnen te krijgen van de situatie."

De derde plek van Leclerc in de GP van België verandert niets aan de huidige situatie voor Vasseur "Ik blijf heel rustig, want een week eerder hadden we dezelfde persbijeenkomst en toen waren we aan het einde van de wereld, McLaren vloog en wij waren dom", blikt hij nog even terug op de voor Ferrari teleurstellende race in Hongarije.

"Van de ene week op de andere staat McLaren achteraan en wij vooraan. Het betekent dat we kalm moeten blijven en het rustig aan moeten doen, race na race. We weten dat het F1-veld zo krap is, dat je door één of twee kleine dingen van P2 naar P11 kunt gaan. En het is nog niet het einde van het seizoen, we hebben nog veel te doen. Maar het is zeker goed om het eerste deel van het seizoen positief af te sluiten."

Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Waarom Hamilton vanwege Verstappen terecht de noodklok luidt