Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari lost waarschuwingsschot richting Red Bull en Mercedes

Het team van Ferrari heeft een duidelijk doel voor ogen voor het aankomend seizoen. Teambaas Mattia Binotto heeft aangegeven dat de Italiaanse renstal in 2022 weer races moet gaan winnen.

Het is al lang geleden dat Ferrari een race heeft gewonnen. De laatste keer dat een coureur met een rode overal op het bovenste treetje van het podium stond, was 22 september 2019. Sebastian Vettel wist die dag de Grand Prix van Singapore te winnen. De twee jaren daarna lukte het Ferrari om af en toe een podium te pakken, maar winnen is de Italianen sindsdien niet meer gelukt. Dat is dan ook het doel voor het aankomend seizoen, al gaat teambaas Mattia Binotto nog een stapje verder. "We hebben een duidelijk doel. Mijn ambitie en de ambitie van Ferrari is dat we op een bepaald moment wereldkampioen moeten worden", zei Binotto tegen onder meer RacingNews365 na de presentatie van de nieuwe auto.

Tifosi moeten weer trots worden op Ferrari

Binotto geeft aan dat dat hij zich ook 'verantwoordelijk' voelt voor goede prestaties van Ferrari. "Zeker, die verantwoordelijkheid voel ik. Als we niet winnen, heeft Ferrari dan gefaald? Ik denk dat het belangrijk is voor Ferrari om weer competitief te zijn." "We roepen al een hele tijd dat 2022 onze beste kans is om weer vooraan mee te kunnen doen. We proberen gewoon ons best te doen, daar richten we ons op. We willen ons niveau verhogen en een goede start van het seizoen hebben." De Italiaanse teambaas heeft dan ook zijn verwachtingen voor 2022 en hoopt vooral dat de tifosi weer 'trots' kunnen zijn op de Scuderia. Daarnaast heeft hij een waarschuwing voor Red Bull en Mercedes. "We willen dat de F1-75 elke Grand Prix het gevecht aan kan gaan", zegt Binotto tegen Formula1.com. "We willen de strijd aan gaan met onze rivalen en de allerbeste zijn. We hebben ook een verantwoordelijkheid tegenover het bedrijf en onze partners, maar bovenal wil ik onze fans door de prestaties van deze auto weer trots kunnen zijn op Ferrari", aldus Binotto.

Ferrari moet weer races winnen

De Italiaan weet wel dat het niet makkelijk gaat worden om zijn doel te behalen. "We weten ook hoe moeilijk het is om het gat naar de besten te dichten. Vorig jaar was het gat aan het einde van het seizoen nog steeds erg groot", aldus Binotto die zijn doel daarna iets bijstelt. "Ons doel voor 2022 is om weer competitief te zijn en dat betekent in staat zijn om races te winnen. Dat is hoe we er nu in staan. Ik denk dat we behoorlijk blij zullen zijn als we ons weer in die positie zullen vinden". Ferrari presenteerde donderdag de nieuwe auto voor 2022 . De F1-75, met een opvallend uiterlijk, moet Charles Leclerc en Carlos Sainz weer in staat stellen om op het bovenste treetje van het podium te kunnen komen.

Viaplay
x
Live Indy 500 met Rinus VeeKay