Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari: "Nooit gezegd dat we de Formule 1 willen verlaten"

De F1-renstal van Ferrari heeft gereageerd op de geruchten dat het team dreigt om de Formule 1 te verlaten. Volgens de Italianen is daar geen sprake van.

Leclerc Barcelona dag 1 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli

Wil Ferrari de Formule 1 nu wel of niet verlaten? Het jaarlijkse dreigement werd ditmaal opgepikt door The Guardian in gesprek met teambaas Mattia Binotto. Volgens de renstal is de berichtgeving echter onjuist en is er sprake van een misverstand. Middels een statement reageert het team op de uitspraken van Binotto en de verhalen in de media.

"Mattio heeft nooit gesproken over het mogelijk verlaten van de Formule 1. Integendeel, hij heeft gezegd dat we niet in de positie willen worden gebracht om naar andere opties te kijken buiten de F1 voor ons race-DNA, mocht de budgetlimiet drastisch gereduceerd worden, waarmee honderden banen op de tocht zouden komen staan."

"Het misverstand is ontstaan door de misleidende headline boven het artikel die direct na publicatie gecorrigeerd is. De oorspronkelijke titel was 'Ferrari bereidt om F1 te verlaten als budget cap wordt opgelegd, waarschuwt Binotto', later aangepast in 'Ferrari gaat F1-toekomst evalueren als budget cap wordt opgelegd, waarschuwt Binotto'."

Volgens het team zou Binotto aangegeven hebben dat een maximum budget van $ 145 miljoen al zeer uitdagend is voor de grotere teams, waarbij ook gekeken moest worden naar de offers, zekers op personeelsvlak, die gemaakt moeten worden.

Een dergelijk statement vanuit een team is zeldzaam in de Formule 1. Het geeft echter wel aan hoe precair de situatie is waarin de sport zich bevindt, waarbij onrust allerminst gewenst is. De teams proberen om door de huidige coronacrisis te komen en spreken daarnaast over het nieuwe Concorde Agreement, waarin het technische en sportieve reglement is opgenomen.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Sebastian Vettel

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen