Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari pakt uit met groot updatepakket GP Azerbeidzjan

Ferrari heeft in de weken voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan bepaald niet stilgezeten. De Italiaanse formatie neemt flink wat updates mee naar het Baku City Circuit.

Charles Leclerc 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Over de hele lengte van de auto heeft Ferrari wijzigingen doorgevoerd. Meest in het oog springend is de low-downforce configuratie van de achtervleugel, passend bij de lange rechte stukken van het stratencircuit in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe.

De onderste horizontale ligger wordt gekenmerkt door een welving naar beneden toe, in tegenstelling tot het kaarsrechte concept waar men in China nog meer reed.

Verder naar voren vallen de bodemplaat en de bargeboards van de SF90 op. Extra vinnetjes, opgebouwd uit meerdere opstaande elementen, en deflectoren voor de achterwielen moeten de luchtstroom zo optimaal om de luchtgevoelige delen aan de achterkant van de auto geleiden.

Ook de diffuser is door Ferrari onder handen genomen. The devil is in the details, maar die details kunnen wel degelijk het verschil maken.

Forbidden

Weddenschappen Charles Leclerc

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1