Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari reageert op geruchten over Albon als vervanger van Sainz

Ferrari-teambaas Fred Vasseur zegt dat er geen contractonderhandelingen zijn met Alex Albon voor een zitje bij de Italiaanse renstal. Geruchten deden de ronde over een mogelijke vervanger voor Carlos Sainz, maar dat is dus niet aan de orde.

Albon Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Silly Season is met de komst van Daniel Ricciardo en het vertrek van Nyck de Vries begonnen en daarbij wordt er ook druk gespeculeerd over de zitjes buiten de familie van Red Bull. Zo verschenen er de afgelopen tijd geruchten over een mogelijke vervanger voor Carlos Sainz bij Ferrari: Alex Albon.

Als Ferrari-teambaas Fred Vasseur door Motorsport Italië wordt gevraagd naar de geruchten, verwijst hij ze direct naar de prullenbak. "Ik weet niet waar dat verhaal vandaan komt. Albon en ik kunnen goed met elkaar overweg en als een reporter me vraag of Alex het goed doet, dan zeg ik ja. Dat betekent echter niet dat ik geïnteresseerd in hem ben."

"Daarnaast heeft Albon volgens mij een contract met Williams tot eind 2024. Dat team investeert veel in hem, dus ik voorzie daar geen problemen."

Leclerc en Sainz

Vasseur is nog niet bezig met contractonderhandelingen met zijn coureurs, Sainz en Charles Leclerc. Daar heeft hij een duidelijke reden voor. "Aan het begin van het seizoen was ik er heel duidelijk over dat ik eerst het team goed wil leren kennen. Zoiets duurt maanden", aldus de relatief nieuwe Ferrari-teambaas.

"Ze hebben ook nog een contract van een jaar, dus ik denk niet dat het een probleem voor nu is. We zullen er ongetwijfeld over gaan praten, maar dat is niet onze hoofdzorg nu. De prioriteit is de focus op het team, vooral in dit seizoen. Ik wil geen afleiding creëren."

Ook interessant:

Niemand gaat Verstappen een duimbreed in de weg leggen in Hongarije

De Vries is zijn zitje in de Formule 1 kwijt, terwijl Perez voorafgaand aan de GP van Hongarije op scherp staat. En wat moeten we verwachten van Ricciardo op de Hungaroring? Dat en nog veel meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RN365 F1-podcast, hieronder te beluisteren!

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap