Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2022

Ferrari ruim sneller dan Verstappen tijdens tweede vrije training GP Frankrijk

Ferrari was tijdens VT2 in Frankrijk met afstand het snelste. Max Verstappen moest veel toegeven, maar in de langere runs zag het er weer wat beter uit voor de Nederlander.

Verstappen France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

In de Franse namiddag was het op Circuit Paul Ricard om 17:00 uur tijd voor de tweede vrije training. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas waren ook van de partij, nadat zij hun respectievelijk Mercedes- en Alfa Romeo-bolides eerder op vrijdag nog afstonden aan Nyck de Vries en Robert Kubica. Alle twintig fulltime F1-coureurs begonnen dus aan VT2.

Terwijl vrijwel iedereen al op de baan was, lieten Red Bull en Ferrari nog even op zich wachten, maar na ruim tien minuten lieten zij zich ook zien. Dat deden ze op de medium banden, zoals eigenlijk iedereen aan het begin van de training deed. Op dat geel omringde rubber gaven Leclerc en Verstappen elkaar geen duimbreedte toe. 0,010 was het verschil, in het voordeel van de Nederlander. Sergio Perez gaf 1,5 seconde toe.

Carlos Sainz ging echter meteen op een setje van het zachtste rubber het circuit op, waarmee hij 0,8 seconden sneller was dan zijn teamgenoot en de regerend wereldkampioen van Red Bull. George Russell (P5 op 0,7 seconde van Verstappen) en Lewis Hamilton (P12 op 1,4 seconde van Verstappen) waren in het eerste deel van de training op het medium rubber nog niet bij machte om in het spoor van de toppers te rijden.

Uitslag Tweede vrije training - Frankrijk

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Ferrari snel

Met nog een half uur op de klok kwamen ook bij de rest van het veld de zachte banden tevoorschijn, waarop iedereen een zo snel mogelijke tijd probeerde neer te zetten met het oog op de kwalificatie van zaterdag. Sainz scherpte zijn tijd bij een tweede poging op de zachte band nog eens verder aan tot 1.32,5, terwijl Verstappen een halve seconde toe moest geven op die tijd. Hij klaagde daarbij over onderstuur in de eerste sector. Leclerc was na twee snelle ronden op het zachte rubber 0,4 seconde sneller dan Verstappen, maar wel 0,1 seconde langzamer dan Sainz.

Achter die vier toppers wisten Russell en Hamilton wat beter te presteren dan op de medium banden. Toch moesten ze nog steeds terrein toegeven op de andere twee topteams, met als uitzondering Sergio Perez. Hij wist zich niet tussen de toppers te nestelen en zwom in het middenveld rond op de tiende plek. Zijn achterstand? 1,5 seconde op Sainz en een seconde op teamgenoot Verstappen. Werk aan de winkel voor beide Red Bull-coureurs.

In de slotfase van de training ging men over op de langere runs, waarbij Max Verstappen juist weer de snelste leek van iedereen. Het belooft een spannend weekend te worden!

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin