Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

"Ferrari-transfer Leclerc kan Vettel de kop kosten"

Het aantrekken van Charles Leclerc door Ferrari kan weleens het einde van Sebastian Vettel's Ferrari-avontuur inluiden. Dat denkt althans de Formule 1-wereldkampioen van 2009, Jenson Button.

Charles Leclerc is dit jaar de nieuwe teamgenoot van Sebastian Vettel, de Duitser die in 2015 door Ferrari werd aangetrokken om de jacht op de wereldtitel te leiden. Daar is hij nog niet in geslaagd en Jenson Button vraagt zich hardop af of het er überhaupt van gaat komen.

"Sebastian Vettel is een buitengewoon begaafde en snelle coureur en heeft vier titels achter zijn naam staan om dat te bewijzen. Maar op het moment dat het tussen de oren niet honderd procent goed zit, ben je verloren", aldus de sympathieke Brit in gesprek met Sky Sports F1 . Er is afgelopen seizoenen veel te doen geweest over de vraag of Vettel mentaal sterk genoeg is om Lewis Hamilton tot het einde van het seizoen uit te dagen. In zowel 2017 als 2018 gaf de Duitser immers veel prijs in de tweede helft van het seizoen. Jenson Button denkt bovendien dat hij het in 2019 bepaald niet makkelijker gaat krijgen. "De situatie zoals die nu bij Ferrari is ontstaan, is niet nieuw voor Sebastian. In 2014 kreeg hij bij Red Bull Daniel Ricciardo naast zich, die hem direct wist te verslaan. Wellicht dat er ook nu weer sprake is van meer druk en het wordt interessant om te zien hoe Vettel zich houdt onder die druk." "Als Leclerc dit jaar in staat is om Vettel te kloppen, dan zal hij zeker nadenken over zijn toekomst. Charles zit kiplekker in zijn vel, is zeer kalm en wordt op handen gedragen door de Scuderia. Dat gegeven kan een teamgenoot mentaal doen knakken."

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'