Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Ferrari twijfelde niet over teamorder: "We wilden geen risico nemen"

Charles Leclerc werd tijdens de Grand Prix van Australië vriendelijk verzocht Sebastian Vettel vooral niet aan te vallen toen hij duidelijk de snellere was van de twee. Voor Ferrari was dat geen moeilijke beslissing.

Natuurlijk had Ferrari voorafgaand het het seizoen vrij duidelijk te verstaan gegeven dat Sebastian Vettel indien nodig de voorkeur krijgt boven Charles Leclerc. Over de vraag of het zo vroeg in het seizoen al daadwerkelijk nodig was, terwijl de Ferrari's streden om 'slechts' de vierde plaats, kun je redetwisten, maar voor de Scuderia was het een no-brainer.

"Met nog tien ronden te gaan zagen wij geen redenen om risico's te nemen. Het ging immers niet om de overwinning. Het was vooral zaak om twee auto's zonder problemen over de streep te krijgen en daar de punten voor te pakken."

Overigens accepteerde Leclerc de teamorder zonder te mokken, nadat hij zelf keurig had gevraagd wat hij wel en niet mocht doen: "Mag ik Vettel aanvallen? Nee? Okay."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Wie o wie? Marko wijst Verstappens grootste concurrent aan voor GP Australië