Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022

Ferrari verplettert concurrentie onder aanvoering van Verstappen in eerste training GP Emilia-Romagna

Ferrari heeft aangetoond dat men, in ieder geval op een nat circuit van Imola, hét te kloppen team is. Max Verstappen sloot op een straatlengte afstand van van Charles Leclerc en Carlos Sainz aan op P3.

Verstappen Imola wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het goede nieuws is dat ondanks de regenval de eerste vrije training om 13:30 uur 'gewoon' van start gaat. De baan is nog steeds nat, maar dat weerhoudt de coureurs er niet van snel de baan op te gaan. De kans dat het ook tijdens de kwalificatie later vandaag nat is, is namelijk heel erg groot. Een aangezien er nog nooit in natte omstandigheden met deze auto's is gereden, is elke minuut meegenomen.

De keuze voor de full wets is gedurende de eerste minuten een no-brainer. Op die volwaardige regenbanden is Max Verstappen de snelste coureur, gevolgd door een batterij aan Ferrari-aangedreven coureurs. Dat de omstandigheden lastig zijn, bewijst kampioenschapsleiders Charles Leclerc met de eerste spin van het weekend. Het is niet zijn laatste spin van de sessie, want hij gaat zeker vier keer achterstevoren of van de baan, maar dit alles weerhoudt hem er niet van de eerste tijd van Verstappen over te nemen.

Uitslag Eerste vrije training - Emilia-Romagna

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Veel momentjes én een code rood

Sowieso zien we veel mensen korte uitstapjes maken, maar echt schade wordt er niet gereden. Na een klein halfuurtje zien we de eerste intermediates op het circuit en die liggen in dit geval onder de Aston Martin van Sebastian Vettel. Hij meldt zich daarop in de top vier, wat voor de rest het signaal is om ook naar de 'groene' band te wisselen.

Daarop slaan de Ferrari-coureurs een groot gat naar de concurrentie onder aanvoering van Max Verstappen. De Red Bull-coureur komt niet dichterbij dan 1,4 seconden. Net als Verstappen zijn snelste tijd rijdt, wordt de rode vlag uitgehangen. Lando Norris heeft zijn McLaren in de grindbak gezet, maar op het moment dat hij weer weg rijdt, hangt het rood al uit. Er resteren nog enkele minuten als de baan weer vrij wordt gegeven.

Verstappen zien we dan niet meer in actie, maar wel de beide Ferrari's. Die laatste minuten veranderen niks meer aan de eindrangschikking en dus is de eerste training een prooi voor Ferrari.

De opvallende kwalificatie maakt dat achter de beide Ferrari's en Verstappen de Haas-coureurs zich goed van voren melden. Datzelfde kan niet worden gezegd van de Mercedes-coureurs. Respectievelijk George Russell en Lewis Hamilton komen niet verder dan P10 en P17.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap