Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Ferrari wijst commentaar gefrustreerde Sainz naar de prullenbak

Carlos Sainz was niet blij met de strategiekeuze die Ferrari voor hem gemaakt heeft tijdens de Grand Prix van Monaco. De Spanjaard werd naar binnen geroepen ter verdediging ten opzichte van Lewis Hamilton, maar Carlos was in de veronderstelling dat hij de derde plek van Esteban Ocon wel kon overnemen.

Carlos Sainz had voor zijn pitstop de strategie zelf in handen genomen tot het verzoek kwam van het team om binnen te komen voor een nieuwe set banden. De Ferrari-coureur was gefocust op zijn voorganger Esteban Ocon en hoopte zijn derde plek te kunnen bemachtigen. Het team had een andere strategie in gedachten en liet Sainz naar binnen komen om zo de Mercedes van Lewis Hamilton achter hem te houden.

"Het leek alsof we het anders hadden kunnen doen"

Over de boardradio werd al snel duidelijk dat Carlos het niet eens was met deze beslissing. Achteraf gezien heeft de Spanjaard hier spijt van, maar hij denkt nog steeds dat het anders had kunnen aflopen: "We moeten het analyseren. Ik weet niet hoe het er van buiten uitzag, maar vanuit de cockpit leek het erop alsof we het misschien anders hadden kunnen doen", liet hij aan RacingNews365 weten.

"Baanpositie is het belangrijkste"

Ferrari-teambaas Fred Vasseur blijft achter de keuze van het team staan: "Ik denk dat het een goede strategie was want toen we hem vroegen om te stoppen, was dat om Hamilton achter hem te houden. Dit was de juiste keuze omdat, zoals we al eerder gezegd hebben, baanpositie het belangrijkste is op dit circuit." De Fransman heeft dus geen spijt van de beslissing: "Want we zijn geen positie kwijtgeraakt ten opzichte van Hamilton." Overigens raakte het team uiteindelijk wel de positie kwijt aan Lewis Hamilton toen Carlos Sainz spinde in Mirabeau en vijf plekken verloor. Zowel de beide Mercedes-coureurs als Pierre Gasly en teamgenoot Charles Leclerc wisten voor Sainz te finishen. Of de pitstop uiteindelijk iets had uitgemaakt, is dus nog maar de vraag.

Viaplay
x
Horner Red Bull-teambaas velt oordeel over Perez: "We verliezen opties"