Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Ferrari

Ferrari: "Willen in GP China duidelijkheid over wagen én betrouwbaarheid"

Bijna had Mattia Binotto zijn eerste Grand Prix-zege als teambaas van Ferrari mogen bejubelen. Bijna, want doordat de motor van Charles Leclerc in de slotfase van de Grand Prix van Bahrein niet naar behoren functioneerde, konden beide Mercedessen langszij komen. Leclerc werd daardoor niet eerste, maar derde.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Voorafgaand aan de Grand Prix van China is het team waarover Binotto de dagelijkse leiding heeft, topfavoriet. Op het Shanghai International Circuit ligt namelijk een kleine twee kilometer aan rechte stukken, onderdelen van een circuit waarop de hedendaagse Formule 1-bolide van Ferrari floreert.

"De derde ronde van het seizoen vindt plaats op een circuit dat op Melbourne noch Bahrein lijkt. Hier in China ligt een lang recht stuk en zijn er bochten die een ontzettend hoge druklading op de voorkant duwen", legt Binotto uit in een voorbeschouwing. "Wij willen graag duidelijk hebben of de SF90 ook op een circuit als deze competitief kan zijn, daarnaast is het natuurlijk van groot belang om niet weer problemen met de betrouwbaarheid te krijgen - zoals we in Bahrein helaas wel hadden."

"Natuurlijk doen we ons best en willen we onze tegenstanders verslaan, maar het is extra bijzonder dat we in China deelnemen aan de 1000ste Formule 1-race. Laat dat een extra reden zijn om te excelleren!"

De laatste wedstrijd die Ferrari wist te winnen, was de Amerikaanse GP van 2018. Destijds reed Kimi Raikkonen - tegenwoordig coureur van Alfa Romeo - vlak voor Max Verstappen en Lewis Hamilton als eerste over de eindstreep.

RN365 Nieuwsdossier Belangrijkste nieuws over de GP van China