Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
FIA

FIA-baas haalt uit naar klagend Formule 1-personeel over volle racekalender

Volgens FIA-baas Jean Todt moet het personeel van de Formule 1-teams niet klagen over een te volle racekalender, maar moeten ze zichzelf juist gelukkig prijzen dat ze deel uit mogen maken van zoiets moois.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

In 2020 bestaat de Formule 1-kalender voor het eerst in haar geschiedenis uit 22 races. Het recordseizoen begint al halverwege maart en duurt tot en met november. Van de 22 raceweekenden zullen er zeven 'back-to-back' zijn in gedurende achtereenvolgende weekenden plaatsvinden.

Ook dat kwam nooit eerder voor. Voor het personeel van alle Formule 1-teams zorgt het ervoor dat ze steeds vaker en langer van huis zijn. Veel stemmen in de paddock maken zich dan ook zorgen over de racekalender, zeker met de kennis dat de Formule 1-bazen de ambitie hebben om de kalender uit te breiden naar 25 raceweekenden per seizoen.

FIA-baas Jean Todt hekelt de instelling binnen de Formule 1-paddock. Volgens de Fransman moet iedereen die werkzaam is in de Formule 1 zich gelukkig prijzen dat ze werken in een omgeving waar ze van houden, in de motorsport. Niet iedereen kan dat namelijk zeggen, zo meent Todt tegenover Autosport.

"Ik ben oprecht van mening dat we in de motorsport allemaal gezegend zijn, ook ik, omdat we leven in een wereld waarin we werk doen waar we van houden. We zijn met zijn allen bevoorrecht. We hebben passie voor ons werk. Iedereen in de Formule 1 mag zich gelukkig prijzen."

We moeten niet vergeten dat andere mensen minder bevoorrecht zijn dan wij

- FIA-baas Jean Todt

Ook toen hij zelf nog werkzaam was voor een Formule 1-team maakte hij lange dagen, maar dat was het volgens Todt gewoon waard: "Toen ik in mijn vorige posities (als teambaas van Ferrari, red.) in de Formule 1 aanwezig was, werkte ik vaak zes à zeven dagen per week en 18 uur per dag. Waarom? Omdat ik vol passie zat en resultaat wilde boeken."

"Natuurlijk had ik ook met mijn familie te maken, maar als je familie van je houdt, dan snappen ze gewoon dat je vaak weg bent. Ze weten immers ook dat dat niet je leven lang het geval zal zijn", zo vervolgt de eindverantwoordelijke van de FIA zijn verhaal, alvorens hij herinneringen ophaalt uit zijn periode als ambassadeur voor verkeersveiligheid die hij bij de Verenigde Naties bekleedt.

"Er leven 800 miljoen mensen in absolute armoede, die niet over eten en schoon drinkwater beschikken. We hebben het hier over Formule 1, maar we moeten niet vergeten dat er andere mensen minder bevoorrecht zijn dan wij. Wij, met onze salarissen die veel hoger liggen dan het salaris van die mensen, moeten onszelf nogmaals gelukkig prijzen, al betekent dat natuurlijk niet dat we niet hard werken", zo sluit Todt filosofisch af.

7 reacties

    Breaking Lovende Verstappen: "We hebben de Honda-motor nog niet maximaal belast"