Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

FIA doet Red Bull een strafvoorstel na overtreding budgetplafond

Wat gaat er gebeuren met Red Bull, nadat de FIA vorige week bekend maakte dat het team van Max Verstappen en Sergio Perez als enige in 2021 het budgetplafond heeft ovetreden? De FIA heeft nu haar eerste 'zet' gedaan.

Verstappen Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Na veel geruchten werd begin vorige week duidelijk dat Red Bull volgens de FIA in 2021 het budgetplafond heeft overtreden. Het is het enige team dat dat heeft gedaan. De concurrentie schreeuwde meteen moord en brand en eist een harde straf voor het team van Max Verstappen.

Het bleef sindsdien akelig stil vanuit het FIA- en het Red Bull-kamp. Achter de schermen zal dat echter niet het geval zijn geweest. Naar verluidt heeft de FIA een voorstel gedaan aan Red Bull voor een zogeheten Accepted Breach Agreement.

Bronnen met verstand van de zaak zeggen dat het mogelijk zou gaan om voorstel voor een boete van twee keer het bedrag dat Red Bull over de limiet heen is gegaan (ongeveer 1,8 miljoen dollar, keer twee dus) en een verminderde windtunneltijd van zo'n 15% tot 25%, zo heeft RacingNews365 begrepen.

Als het team akkoord gaat, dan zal het schuld moeten bekennen en de straf die de FIA uitdeelt moeten accepteren zonder een kans te hebben om in beroep te gaan. In dat scenario kunnen WK-punten (en dus ook de titel van Verstappen) echter niet worden afgepakt, al zijn straffen zoals minder testtijd en minder budget dan dus nog wel mogelijk.

Een andere optie is om de beslissing van de FIA aan te vechten en in dat geval zal de zaak dienen voor de Cost Cap Adjudication Panel, waarin juristen zich over de zaak zullen buigen en een straf verzinnen of Red Bull vrijspreken.

Ook interessant:

Verstappen vastberaden om Red Bull aan de titel te helpen

Tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen maakt zich op voor een nieuwe Grand Prix: De race in Amerika! In de Verenigde Staten kan de Nederlander samen met teamgenoot Sergio Perez de constructeurstitel van Red Bull verzilveren. In deze video praat Joris Mosterdijk je weer helemaal bij over alles wat je moet weten over de race op COTA!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2022 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking Viaplay bevestigt verregaande maatregelen en vertrek uit meerdere landen