Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 nieuws

FIA en Liberty Media willen bekendmaking nieuwe F1-regels 2021 uitstellen

De FIA en Formule 1-eigenaar Liberty Media zeggen meer tijd nodig te hebben om een goed reglement voor 2021 en de jaren erna op te stellen. De oorspronkelijke deadline van 30 juni zou komen te vervallen.

Uiterlijk 30 juni moet de FIA de nieuwe reglementen voor de Formule 1-kenbaar maken. De FIA en Liberty Media zouden echter graag vier maanden langer de tijd krijgen om één ander op papier te zetten. Het reglement moet waterdicht zijn, zo luidt het devies.

"Het basisconcept van het reglement staat", zo legt Pat Symonds uit, om daaraan toe te voegen zeer tevreden te zijn met de waarden van de nieuwe bolides: "Die zijn beter dan verwacht. Het concept van de nieuwe auto bevindt zich inmiddels al in de tiende ontwikkelingsfase."

De vraag om uitstel, waar overigens alle teams mee akkoord moeten gaan, is dan ook niet zozeer om de grote lijnen uit te zetten, maar vooral om alle gaten en kieren te dichten: "We willen alle mazen in de wet dichten, omdat engineers ons anders te slim af proberen te zijn. Het is echter niet eenvoudig om de meest ingewikkelde zaken duidelijk en zonder ruimte voor interpretatie op papier te zetten. Dat heeft echt tijd nodig."

Tijd die dus geboden moet worden door de Formule 1-teams. Racing Point ligt naar verluidt nog dwars.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf