Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Nederland

FIA gaat kijken naar belangrijke aanpassing op Zandvoort voor volgend jaar

Eigenlijk stond het gepland voor dit jaar, maar op het laatste moment besloot de FIA toch niet DRS te laten gebruiken in de Arie Luyendykbocht. In 2022 gaat men kijken of het wel kan.

Verstappen Nederland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het moest een spectaculair gezicht worden: Formule 1-coureurs met geopende achtervleugels in de Arie Luyendykbocht, maar uiteindelijk mocht het niet zo zijn. Alhoewel de beelden van de kombocht ook zonder DRS heerlijk waren, zorgde het er wel voor dat er aan het einde van het rechte stuk minder inhaalacties waren dan gehoopt.

De FIA wil dat volgend jaar graag anders zien en gaat de data bestuderen om te kijken of DRS ook in de kombocht gebruikt kan worden. "Zoals we altijd doen met DRS, voeren we altijd simulaties uit en werken we binnen de grenzen die we hebben gesteld. Hier in Zandvoort waren de kombochten echter een grote onbekende factor."

Wedstrijdleider Michael Masi legt uit: "Daarom hebben we gezegd dat we eerst een evenement zouden houden waar we data verzamelen tijdens de training, kwalificatie en de race, om zo een beter idee te krijgen wat er mogelijk is met de DRS-zones tijdens de komende evenementen. Op die manier kunnen we analyseren of er veranderingen moeten worden gemaakt."

Volgend jaar gaan de regels echter op de schop en zullen de auto's heel anders zijn, maar dat maakt volgens de wedstrijdleider weinig uit: "Toch zullen we een goede indicatie hebben. Ja, de auto's zijn helemaal anders en hebben een heel ander aero-pakket, maar ik denk dat we met de data die we hebben verzameld een goede indruk hebben gekregen."

Managing Director Ross Brawn van de Formule 1 heeft goede hoop dat er volgend jaar inderdaad DRS gebruik kan worden op Circuit Zandvoort. "Inhalen is niet onmogelijk. Dat zagen we op zondag meerdere keren. Ik heb goede hoop en ben optimistisch dat we volgend jaar de DRS-zone kunnen verlengen tot voor de kombocht, zodat er meer kans op inhalen is."

Ook interessant:

Coronel: "Russell kan het einde van de carrière van Hamilton betekenen"

Tom Coronel denkt dat de komst van Russell wel eens het einde van Hamiltons carrière in kan luiden, zo vertelt hij in de video hieronder. Verder blikt hij terug op dat geweldige weekend in Zandvoort.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
RN365 F1-podcast Verstappen en Red Bull gaan de lat in 2024 nog hoger leggen