Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 GP Nederland

FIA gaat kijken naar belangrijke aanpassing op Zandvoort voor volgend jaar

Eigenlijk stond het gepland voor dit jaar, maar op het laatste moment besloot de FIA toch niet DRS te laten gebruiken in de Arie Luyendykbocht. In 2022 gaat men kijken of het wel kan.

Verstappen Nederland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het moest een spectaculair gezicht worden: Formule 1-coureurs met geopende achtervleugels in de Arie Luyendykbocht, maar uiteindelijk mocht het niet zo zijn. Alhoewel de beelden van de kombocht ook zonder DRS heerlijk waren, zorgde het er wel voor dat er aan het einde van het rechte stuk minder inhaalacties waren dan gehoopt.

De FIA wil dat volgend jaar graag anders zien en gaat de data bestuderen om te kijken of DRS ook in de kombocht gebruikt kan worden. "Zoals we altijd doen met DRS, voeren we altijd simulaties uit en werken we binnen de grenzen die we hebben gesteld. Hier in Zandvoort waren de kombochten echter een grote onbekende factor."

Wedstrijdleider Michael Masi legt uit: "Daarom hebben we gezegd dat we eerst een evenement zouden houden waar we data verzamelen tijdens de training, kwalificatie en de race, om zo een beter idee te krijgen wat er mogelijk is met de DRS-zones tijdens de komende evenementen. Op die manier kunnen we analyseren of er veranderingen moeten worden gemaakt."

Volgend jaar gaan de regels echter op de schop en zullen de auto's heel anders zijn, maar dat maakt volgens de wedstrijdleider weinig uit: "Toch zullen we een goede indicatie hebben. Ja, de auto's zijn helemaal anders en hebben een heel ander aero-pakket, maar ik denk dat we met de data die we hebben verzameld een goede indruk hebben gekregen."

Managing Director Ross Brawn van de Formule 1 heeft goede hoop dat er volgend jaar inderdaad DRS gebruik kan worden op Circuit Zandvoort. "Inhalen is niet onmogelijk. Dat zagen we op zondag meerdere keren. Ik heb goede hoop en ben optimistisch dat we volgend jaar de DRS-zone kunnen verlengen tot voor de kombocht, zodat er meer kans op inhalen is."

Ook interessant:

Coronel: "Russell kan het einde van de carrière van Hamilton betekenen"

Tom Coronel denkt dat de komst van Russell wel eens het einde van Hamiltons carrière in kan luiden, zo vertelt hij in de video hieronder. Verder blikt hij terug op dat geweldige weekend in Zandvoort.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Italië 2021 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"