Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

FIA geeft opheldering na onduidelijkheid over deadline voor nieuwe F1-teams

De 'Expression of Interest'-procedure werd oorspronkelijk in januari in werking gezet voor potentiële nieuwe F1-teams. De FIA heeft nu opheldering gegeven, nadat onduidelijk was geworden tot wanneer aspirant F1-teams hun interesse kenbaar konden maken.

Cadillac Concept
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Sean Bull Design

De FIA heeft een duidelijkheid gegeven over de oorspronkelijke Expression of Interest-deadline voor potentiële nieuwe teams die tot de Formule 1-grid willen toetreden.

In januari lanceerde voorzitter Mohammed ben Sulayem de EOI-procedure, waarbij geïnteresseerden in deelname aan de F1 formeel hun interesse konden aangeven en waarmee de aanvraagprocedures konden beginnen.

Het eerste team dat zich kandidaat stelde was Andretti-Cadillac/General Motors, waarbij baas Michael Andretti het afgelopen jaar hard heeft gelobbyd om een plaats op de grid voor 2026 te bemachtigen.

In de oorspronkelijke EOI-documenten werd een duidelijke deadline vn vrijdag 17 februari om17:00 uur Nederlandse tijd vastgesteld, waarbij het proces als volgt luidt: "De FIA zal alle vereisten voor de formele sollicitatie binnen 48 bekendmaken aan kandidaten die formeel interesse hebben getoond, of bij een late blijk van interesse op 17 februari om 17:00 uur.

Het bestuursorgaan van de F1 heeft op navraag van RacingNews365 echter verduidelijkt dat deze deadline niet helemaal juist is. Die deadline was per abuis in de geschreven procedure opgenomen.

			© FIA
	© FIA

FIA geeft opheldering

"Het proces waarmee de FIA de kandidaten zal beoordelen is uitgebreid en zal een veelomvattende analyse omvatten van het bedrijfsplan, de technische mogelijkheden en de middelen van de kandidaat," vertelde een FIA-woordvoerder aan RacingNews365.

"Er is geen deadline voor de eerste aanvraag, omdat kandidaat-teams enige tijd nodig kunnen hebben om het eerste informatiepakket voor te bereiden dat de FIA nodig heeft."

Naast het bod van Andretti zijn er nog andere aspirant-teams, zoals Panthera F1 Team Asia, een in Zwitserland gevestigd team en Hitech Grand Prix, bekend uit de opstapklassen.

De formele deadline voor aanvragen is 30 april en de FIA verwacht op 30 juni een beslissing te nemen over de toelating van kandidaten voor 2026.

RacingNews365 begrijpt dat de FIA al een aantal Expressions of Interest heeft ontvangen van kandidaat-teams. De zaak zal naar verwachting worden besproken tijdens de vergadering van de F1-commissie die gepland staat voor dinsdag 21 februari.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië