Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Bahrein 2024

FIA grijpt in en pakt GP-circuit Bahrein aan na putdeksel-saga

Tijdens de testdagen werd de Formule 1 nog opgeschrikt door loslatende putdeksels op het Bahrain International Circuit. Om herhaling tijdens het komende GP-weekend te voorkomen zijn twee afvoerkanalen opgevuld met beton.

Bahrain drain cover works testing
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Twee keer werd een testdag vorige week stilgelegd vanwege een losgeraakte putdeksel. Twee maal ging het om hetzelfde deksel. Eerst was de Ferrari van Charles Leclerc het grootste slachtoffer, een dag later kreeg Sergio Perez de schrik van zijn leven.

De officials van het Bahrain International Circuit hebben nu aangegeven dat er maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen, zo kan RacingNews365 bevestigen. Na afloop van de test op vrijdag heeft de organisatie samen met FIA-racedirecteur Niels Wittich en in samenspraak met de ontwerper van het circuit, Hermann Tilke, een gedetailleerde evaluatie uitgevoerd. Ze werden het eens over maatregelen voor het betreffende waterafvoergedeelte en andere delen van het circuit waar problemen met afwatering zouden kunnen ontstaan.

De afvoergoten bij bocht 7 en 11 zijn nu gevuld met beton en ook is er op bepaalde plaatsen extra laswerk verricht. De inmiddels afgeronde werkzaamheden zijn geïnspecteerd en goedgekeurd door Wittich. Uit analyse is gebleken dat het opvullen van de twee afvoerputten geen wezenlijke invloed zal hebben op de effectiviteit van het afvoersysteem op het circuit.

De krachten die worden opgewekt door de huidige generatie ground effect-auto's, na de introductie van de nieuwe aerodynamische reglementen in 2022, legden de zwakke plek bloot op het 20 jaar oude circuit in Bahrein. Red Bull-ontwerper Adrian Newey suggereerde dat het toegenomen gewicht van de auto's ook een rol heeft gespeeld.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Ferrari-overstap Hamilton is kritiek helemaal beu: "Ze blijven shit over me uitkramen"