Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

FIA komt tot inzicht: Verstappen had zwart-witte vlag moeten krijgen

De FIA is met terugwerkende kracht toch van mening dat Max Verstappen in de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk eerder gewaarschuwd had moeten worden voor zijn rijgedrag.

Verstappen Norris Austria crash
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Tijdens de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk kwamen de stewards pas in actie nadat Max Verstappen en Lando Norris elkaar raakten. Daarvoor waren er al meerdere acties van beide coureurs, waarbij met name McLaren verbolgen was over het late verdedigingswerk van de Nederlandse Red Bull-coureur, iets waarvoor de Nederlander volgens McLaren op zijn minst voor op de vingers getikt had moeten worden.

Een week na de race op de Red Bull Ring zou McLaren alsnog haar gram hebben gehaald. De FIA heeft tijdens een briefing met de teams toegegeven dat Verstappen al eerder een zwart-witte vlag had moeten krijgen, de vlag die ze in het vervolg in een soortgelijke situatie eerder zullen tonen, zo heeft RacingNews365 begrepen.

De zwart-witte vlag kennen we in de Formule 1 als een waarschuwingsvlag, in te zetten als een coureur gevaarlijk of onsportief zou rijden. De FIA zou hebben verwezen naar de volgende licht geüpdatete regel met betrekking tot het tonen van de zwart witte vlag, beschreven in paragraaf 2.5.4.1 van de International Sporting Code.

“This flag should be shown once only and is a warning to the driver concerned for unsportsmanlike behaviour or for an action which may result in a penalty if repeated.”

Was de uitkomst van de race anders geweest als Verstappen eerder terug was gefloten? We zullen het nooit weten, maar McLaren-teambaas Andrea Stella reageerde eerder al verheugd op het feit dat de FIA McLaren uiteindelijk toch min of meer in het gelijk stelde, al nemen gedane zaken natuurlijk geen keer.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership