Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Kevin Magnussen

FIA ontvangt dringende oproep van F1-coureur: 'Luister beter naar ons'

Net als een aantal andere coureurs ziet ook Kevin Magnussen nog wat verbeterpunten bij de wedstrijdleiding. De Deen heeft een simpele oplossing: beter communicatie tussen de coureurs en de FIA en de buitenwereld er niet bij betrekken.

Saudi 2022 start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Kevin Magnussen is niet helemaal tevreden over de inconsistentie van de stewards gedurende een Grand Prix-weekend. Ook George Russell liet al weten dat er met verschillende maten gemeten wordt en dat hij verandering wil zien.

Een voorbeeld was de Grand Prix van Oostenrijk, toen verschillende coureurs een tijdstraf kregen doordat ze te vaak de tracklimits overschreden, terwijl er tijdens het Grand Prix-weekend daarvoor op Silverstone meer werd geoorloofd.

De coureur van Haas denkt dat er te veel invloed is van buitenaf op de wedstrijdleiding en wil dat er alleen intern over wordt gepraat. "Ik denk dat het het beste is dat de coureurs en de FIA samenwerken en dat we er niet met Jan en alleman over praten", zo begint Magnussen ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365, zijn relaas. "Er zijn duidelijk dingen die daarin verbeterd kunnen worden."

"We zouden allemaal graag zien dat de stewards wat consistenter zijn, zodat we weten wat we wel en wat we niet kunnen doen. Ik geloof echt dat we daar gewoon in samen moeten werken en er geen mensen van buitenaf bij moeten betrekken, want dan wordt het zo'n groot opgeblazen verhaal."

De buitenwereld er niet bij betrekken

Magnussen ziet een duidelijke oplossing om de inconsistentie van de stewards tegen te gaan. "De coureurs en de FIA moeten blijven communiceren en moeten niet iedereen erbij betrekken, want het is niet zo vanzelfsprekend welke keuzes er gemaakt moeten worden."

"De FIA moet echt proberen om naar de coureurs te luisteren, want wij hebben ervaring. Er zijn twintig coureurs met een bak aan ervaring. We willen graag dat er naar ons geluisterd wordt."

"Dat gebeurt ook wel, maar we moeten gewoon samenwerken en de buitenwereld er niet bij betrekken", waarbij de Deen refereert naar de media, die constant vragen stellen over de wedstrijdleiding en zo indirect invloed op hen uitoefenen.

Ook interessant:

Verstappen heeft daar de mokerslag aan Ferrari uitgedeeld

De zomerstop is ingegaan, maar de Formule 1-podcast van RacingNews365 gaat vrolijk door! In de eerste zomerspecial van de podcast blikken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op de eerste seizoenshelft. Beluister hem hieronder!

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Kevin Magnussen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Meest gelezen

Viaplay

Unibet
x
'Bizar' Albon doet boekje open over rijstijl Verstappen: "Het is bizar"