Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2021

FIA publiceert lijst met track limits voor GP Frankrijk

Het heeft er alle schijn van dat track limits dit weekend weer volop een rol gaan spelen tijdens de Grand Prix van Frankrijk. Op liefst drie plaatsen op het circuit wordt nauwkeurig gekeken of de coureurs wel binnen de lijntjes kleuren.

Het Circuit Paul Ricard wordt bijna over de hele lengte van het asfalt omringd door enorme uitloopstroken. Even te wijd gaan heeft daarom misschien niet direct gevolgen voor de gesteldheid van de auto, maar wel voor de coureurs. De FIA controleert op meerder plaatsen op het circuit op track limtis.

Gaat een coureur bij het uitkomen van bocht één te wijd, waardoor hij bocht twee niet haalt, dan moet hij rechts om de twee piepschuimblokken heen sturen. Hetzelfde geldt voor de rechts-links-combinatie van de bochten 3 en 4, met dat verschil dat coureurs links moeten houden tot ze bij bocht vijf weer het circuit op mogen sturen.

Als een coureur bij de chicane van bocht 8 en 9 rechtdoor schiet, moet hij zigzaggend zijn bolide door de vier blokken sturen. Gebeurt dit alles in de race, dan wordt een team daarvan op de hoogte gesteld via de gangbare kanalen. Gebeurt het in totaal drie keer, dan krijgen de coureurs een waarschuwing en bij een vierde overtreding wordt de kwestie toch echt voorgelegd aan de stewards.

Ook interessant:

Heeft Red Bull gesjoemeld met haar bandenspanning? "Onmogelijk", zo oordeelt men in de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo vooruitblikken op de Grand Prix van Frankrijk. Gaat Mercedes terugslaan, of kan Max Verstappen wederom schitteren? Beluister de podcast hieronder.

Formule 1 GP Frankrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen