Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lance Stroll

FIA straft Stroll na veroorzaken onhandige crash met Latifi

Een knullige situatie in de kwalificatie voor de GP van Australië resulteerde in een harde crash voor Nicholas Latifi met Lance Stroll. Laatstgenoemde kreeg de schuld en is door de FIA gestraft.

Stroll Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Aston Martin
Het zag er vrij onhandig uit, de crash van Nicholas Latifi en Lance Stroll tijdens het eerste deel van de kwalificatie in Melbourne. Beiden waren ze niet bezig aan een snelle ronde, maar toch kwamen ze met elkaar in aanraking toen Latifi probeerde Stroll in te halen.

De schade was groot, zoals op de video onderaan het artikel te zien is. Beide coureurs moesten naar de stewards na de kwalificatie.

Stroll lette niet op

Die stewards oordeelden dat de Aston Martin-coureur de schuldige was. Zij redeneerden dat Stroll vanwege een gebrek aan 'situational awareness' aan te wijzen was als hoofdschuldige.

De Canadees had niet goed door wat er om hem heen gebeurde, waardoor de coureurs in aanraking met elkaar konden komen toen Latifi voorbij wilde aan de Aston Martin-bolide. Stroll wordt daarom op zondag drie plekken naar achteren gezet op de startgrid, al zal hij daar weinig last van ondervinden, aangezien hij al op P20 zou gaan starten.

Wel krijgt hij twee strafpunten op zijn licentie, die hem later nog op zouden kunnen breken. Stroll staat nu op zeven punten, terwijl hij bij twaalf punten een race wordt geschorst.

Check de beelden van de crash hieronder nog eens.

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

27 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Spanje 2022