Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

FIA straft Stroll na veroorzaken onhandige crash met Latifi

Een knullige situatie in de kwalificatie voor de GP van Australië resulteerde in een harde crash voor Nicholas Latifi met Lance Stroll. Laatstgenoemde kreeg de schuld en is door de FIA gestraft.

Het zag er vrij onhandig uit, de crash van Nicholas Latifi en Lance Stroll tijdens het eerste deel van de kwalificatie in Melbourne. Beiden waren ze niet bezig aan een snelle ronde, maar toch kwamen ze met elkaar in aanraking toen Latifi probeerde Stroll in te halen.

De schade was groot, zoals op de video onderaan het artikel te zien is. Beide coureurs moesten naar de stewards na de kwalificatie.

Stroll lette niet op

Die stewards oordeelden dat de Aston Martin-coureur de schuldige was. Zij redeneerden dat Stroll vanwege een gebrek aan 'situational awareness' aan te wijzen was als hoofdschuldige.

De Canadees had niet goed door wat er om hem heen gebeurde, waardoor de coureurs in aanraking met elkaar konden komen toen Latifi voorbij wilde aan de Aston Martin-bolide. Stroll wordt daarom op zondag drie plekken naar achteren gezet op de startgrid, al zal hij daar weinig last van ondervinden, aangezien hij al op P20 zou gaan starten.

Wel krijgt hij twee strafpunten op zijn licentie, die hem later nog op zouden kunnen breken. Stroll staat nu op zeven punten, terwijl hij bij twaalf punten een race wordt geschorst.

Check de beelden van de crash hieronder nog eens.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Lance Stroll

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen