Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Nieuwe 'Dr. Bibber-regel' zou Red Bull de zege hebben gekost in Monaco

Toen er onlangs door de F1 Commissie gesproken werd over nieuwe F1-regels zou onder andere besloten zijn dat de regels omtrent de pit exit aangepast worden. Met de nieuwe regel zou Red Bull hebben kunnen fluiten naar de zege in de GP van Monaco in 2022.

Perez Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Tijdens en na de Formule 1 Grand Prix van Monaco in 2022 werd er volop gediscussieerd over de vraag of Max Verstappen en Sergio Perez nu wel of niet over de pit exit-lijn waren gereden en of ze daar niet voor bestraft moesten worden.

In het eindoordeel wees de FIA naar de letterlijke uitleg van de regels die voorschrijven dat in het geval dat de lijn volledig wordt overschreden er een straf zou volgen. Verstappen en Perez echter zouden de lijn enkel hebben getoucheerd.

Per 2023 wordt die regel aangepast. Nu het is raken van de lijn al genoeg voor een tijdstraf van vijf seconden. In het geval van de GP van Monaco had dat Red Bull de zege gekost, aangezien Perez met iets meer dan een seconde voorsprong op Carlos Sainz de overwinning naar zich toe trok.

Bovenstaande is volgens meerdere outlets, waaronder het Duitse Auto, Motor und Sport, recent besproken door de F1 Commissie.

In diezelfde bijeenkomst zou tevens zijn gesproken over de algemene regels van track limits. Per heden is het de bedoeling dat dit niet meer leidt tot strafpunten op racelicenties, aangezien het geen 'gevaarlijke' overtreding betreft.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull gaan verstoppertje spelen

Het Formule 1-seizoen wordt deze week afgetrapt met de testdagen in Bahrein en dat betekent dat we na een lange winterstop eindelijk weer wat F1-geweld te zien krijgen. Reden genoeg voor een spiksplinternieuwe aflevering van de RacingNews365 Formule 1-podcast met autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?