Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
McLaren

Flinke kapitaalinjectie voor McLaren door gedeeltelijke overname

McLaren krijgt een flinke kapitaalinjectie als onderdeel van een deal met een Amerikaanse investeringsgroep. Het moet het team helpen om weer in aanmerking te komen voor overwinningen en wereldtitels in zowel Europa als Amerika.

Norris Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © McLaren

McLaren heeft deal gesloten met de Amerikaanse investeringsgroep MSP Sports Capital. De Amerikanen investeren de komende twee jaar 185 miljoen pond in de racetak van Mcaren, te weten McLaren Racing, en krijgen daarmee in eerste instantie 15% van de aandelen van het team in handen. Dat percentage zal verder oplopen tot een maximum van 33% eind 2022.

McLaren werd net als alle andere Formule 1-teams hard getroffen door de coronacrisis en de deal met MSP Sports Capital, dat gespecialiseerd is op het gebied van investeringen in sport, moet McLaren een extra steuntje in de rug bieden en helpen de ambitieuze plannen voor de toekomst te realiseren.

McLaren-CEO Zak Brown is tevreden met de deal, waarmee in zijn ogen meer is gemoeid dan enkel wat financiële transacties: "MSP Sports Capital is aandeelhouder geworden, maar is evengoed een partner. Zij kunnen kun kennis en netwerk aanwenden, waar McLaren Racing op de lange termijn van kan profiteren."

"De deal sterkt ons in de plannen om met McLaren weer aanspraak te maken op overwinningen en wereldtitels in zowel de Formule 1 als de IndyCar en versterkt het positieve momentum dat we te pakken hebben op de weg terug naar het podium."

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen McLaren

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull