Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull-Ford

Ford reageert op Red Bull-vertrek Newey

Ford heeft gereageerd op het nieuws dat Adrian Newey begin 2025 vertrekt bij Red Bull Racing. Ondanks het verlies van de topontwerper houdt Ford vertrouwen in het huidige technische team.

Newey Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull Racing gaat vanaf 2026 in zee met Ford. Het team uit Milton Keynes gaat haar eigen motoren ontwikkelen met het Amerikaanse automerk als partner. Nu heeft Ford voor het eerst van zich laten horen nadat bekend is geworden dat topontwerper Adrian Newey begin 2025 vertrekt bij Red Bull.

"We hebben enorm veel respect voor de carrière van Adrian en voor alle dingen die hij bij verschillende teams in de Formule 1 heeft gepresteerd, natuurlijk met name voor de afgelopen negentien jaren bij Red Bull Racing. We hebben niets dan bewondering en respect voor Adrian en wensen hem het allerbeste toe voor wat hij in de toekomst ook gaat doen", zo laat de motorsport-topman van Ford, Mark Rushbrook, weten aan Motorsport.com.

'Hoe blijft Red Bull succesvol?'

"Maar onze focus is en blijft volledig op het motorproject voor 2026. Dat blijft volledig onveranderd, ook na het nieuws. We gaan samen nog steeds vol gas door." Ziet Ford het vertrek van de topontwerper eigenlijk als een verlies? "Zonder die vraag direct te beantwoorden, wil ik wel zeggen dat continuïteit al besproken is in de allereerste gesprekken die ik met Christian Horner heb gevoerd. Mijn vraag aan hem was: hoe gaat Red Bull in 2026 succesvol blijven met een volledig nieuw reglement?"

Rushbrook vertelt verder: "Zoals bij ieder goed bedrijf of bij ieder goed raceteam moet er altijd een gedegen plan zijn voor de opvolging van bepaalde mensen. Je probeert altijd mensen intern op te leiden en door te laten groeien binnen de organisatie. Dat is in dit geval niet anders geweest. Ik bedoel dit zeker niet respectloos richting Adrian, want hij is fantastisch, maar ieder team heeft wel een plan voor de opvolging." Daarbij heeft hij het vertrouwen in het technische team dat nu in Milton Keynes overblijft.

"De strategie van Ford om tot succes in de autosport te komen is om samen te werken met de beste teams in de verschillende kampioenschappen. We denken dat we met Red Bull het beste team in de Formule 1 hebben gevonden. Het draait om onze samenwerking, de situatie begrijpen en toegewijd zijn aan wat je moet doen om uiteindelijk succesvol te zijn. Die dingen gaan met beide partijen gewoon door", zo sluit hij af.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez