Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Formule 1-coureurs willen geen 'Mario Kart' DRS

De F1-coureurs zijn tegen het toevoegen van extra DRS-zones op Formule 1-circuits. In Oostenrijk zijn er drie DRS-zones op de korte Red Bull Ring, wat teveel van het goede is.

De FIA introduceerde een extra DRS-zone tussen bocht 2 en 4 op de Red Bull Ring. Volgens Sebastian Vettel moet de F1 niet op Mario Kart gaan lijken. "Ik geloof niet dat steeds meer DRS-zones de oplossing is. Begrijp me niet verkeerd, er zijn veel mensen die het idee van Mario Kart leuk vinden, en ik zelf ook, maar de Formule 1 moet niet te kunstmatig worden." "Mogelijk helpt het bij het inhalen, maar als je een andere auto zo inhaalt is dat niet bevredigend. Er is geen sprake meer van spanning als de auto achter jou je voorbij vliegt."

Vettel krijgt bijval van Romain Grosjean. "Laten we afwachten hoe het verloopt. Toen ik het voor het eerst zag was ik sceptisch omdat ik denk dat het teveel van het goede is. Ieder rechte stuk is nu een DRS-zone." Ook Kimi Raikkonen is geen fan van alle DRS-zones. "De helft van het circuit is nu een DRS-zone geworden. Inhalen wordt hierdoor wel erg makkelijk, misschien wel te makkelijk. Natuurlijk willen we inhalen, maar het kan ook te kunstmatig worden."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje