Formule 1-coureurs willen geen 'Mario Kart' DRS

29 jun. 2018 08:48 Ruud Dimmers 1 reacties
De F1-coureurs zijn tegen het toevoegen van extra DRS-zones op Formule 1-circuits. In Oostenrijk zijn er drie DRS-zones op de korte Red Bull Ring, wat teveel van het goede is.

Coureurs vrezen voor kunstmatige inhaalacties

De FIA introduceerde een extra DRS-zone tussen bocht 2 en 4 op de Red Bull Ring. Volgens Sebastian Vettel moet de F1 niet op Mario Kart gaan lijken.

"Ik geloof niet dat steeds meer DRS-zones de oplossing is. Begrijp me niet verkeerd, er zijn veel mensen die het idee van Mario Kart leuk vinden, en ik zelf ook, maar de Formule 1 moet niet te kunstmatig worden."

"Mogelijk helpt het bij het inhalen, maar als je een andere auto zo inhaalt is dat niet bevredigend. Er is geen sprake meer van spanning als de auto achter jou je voorbij vliegt."

Vettel krijgt bijval van Romain Grosjean. "Laten we afwachten hoe het verloopt. Toen ik het voor het eerst zag was ik sceptisch omdat ik denk dat het teveel van het goede is. Ieder rechte stuk is nu een DRS-zone."

Ook Kimi Raikkonen is geen fan van alle DRS-zones. "De helft van het circuit is nu een DRS-zone geworden. Inhalen wordt hierdoor wel erg makkelijk, misschien wel te makkelijk. Natuurlijk willen we inhalen, maar het kan ook te kunstmatig worden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen